Blogtour: Verbroken – Linda Jansma

Verbroken_05.indd
Samenvatting

“Zweet parelt op haar voorhoofd. Ze kan het niet. Echt niet. Ze mag dan hacker zijn, maar dit is wel iets anders dan het systeem van een doorsnee bedrijf.”

Mara de Wolff is een “ethisch hacker” met een eigen bedrijfje. Ze wordt ingehuurd door een mediabedrijf om te zoeken naar kwetsbaarheden in hun netwerk. Algauw ontdekt ze wat vreemds, een afwijkend IP-adres op de lijst die ze gekregen heeft. Ze twijfelt of ze ernaar moet kijken, want helemaal legaal is het niet waar ze mee bezig is mocht het IP-adres inderdaad niet van het mediabedrijf zijn. Toch kijkt ze en met wat ze dan ontdekt komt niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van haar onderbuurman en goede vriend Rudi én van haar kinderen, die vijf jaar geleden ontvoerd zijn naar Irak door haar ex-man. Ze raakt gevangen in het net van een terroristisch netwerk…

“Een zero-day leak. Een zwak deel, een ‘beveiligingslek’, in de software van een netwerk, waar niemand iets van weet. Behalve degene die het ontdekt heeft, maar die dat geheim houdt, zodat hij via een remote-exploit – software waarmee zo’n lek kan worden uitgebuit – de controle over een computersysteem kan verkrijgen.”

Auteur
“Linda Jansma (1967) heeft inmiddels zeven thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Ze is niet alleen een publiekslieveling, ook professionele jury’s zijn gecharmeerd van haar schrijfstijl. Haar boeken stonden onder meer op de longlist van De Gouden Strop en die van de Diamanten Kogel. Ze won de Schaduwprijs en Schuilplaats werd Beste Vrouwenthriller 2013.” (www.crimecompagnie.nl)

Mijn mening
Vanaf de spannende proloog tot en met de allerlaatste pagina houdt dit boek je op het puntje van je stoel. Verbroken is dan ook niet makkelijk weg te leggen als je er eenmaal in begonnen bent.
Het verhaal zit heel goed in elkaar; je leert het verleden van Mara en de beweegredenen van één van de terroristen goed kennen door de hoofdstukken die zich afspelen in het verleden en alles komt uiteindelijk samen in de spannende ontknoping. En door Linda Jansma’s fijne vlotte schrijfstijl vlieg je door het boek heen.
Het is alsof je alles echt meebeleeft met de hoofdpersoon Mara. Een sterke en moedige vrouw die een enorm verdriet bij zich draagt; haar eerste man en grote liefde al vroeg verloren en haar tweede man die hun tweeling heeft ontvoerd naar Irak, en naar wie ze nu al vijf jaar op zoek is.

“Elke ochtend als ik opsta hoop ik dat ik op deze dag mijn kinderen eindelijk weer in mijn armen kan sluiten. Dat ik ze na bijna vijf jaar weer kan knuffelen en kan toefluisteren hoeveel ik van ze hou.”

Hartverscheurend… Hoe ze het voor elkaar krijgt om door te gaan met haar leven?
Verbroken is een beangstigend realistisch en superspannend verhaal over familie, gemis, hoop, haat, wraak en de vraag hoe ver je gaat om je geliefden te beschermen.
Linda heeft weer echt een topper afgeleverd. Ik vind Verbroken een absolute aanrader voor thrillerliefhebbers!

Ik heb dit boek mogen lezen voor de blogtour van De Crime Compagnie. Weten wat anderen ervan vinden? Hou dan hun Social Media kanalen in de gaten!

Verbroken
ISBN 9789461091352 – Uitgever: De Crime Compagnie – 350 pagina’s – Verschenen: juni 2015

0 thoughts on “Blogtour: Verbroken – Linda Jansma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.