Escape Room – Maren Stoffels

Vanaf hier zie ik Het.
Het ziet mij niet.
Het moet boeten.
Voor alles.

Korte inhoud
Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?
Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Hoe heb ik ooit kunnen denken dat deze Escape Room een spannend spel was? (…) deze Escape Room is de hel.

Auteur
“Maren Stoffels (13 januari 1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Na haar debuut zijn er veel boeken verschenen bij dezelfde uitgeverij. Meer dan ooit wil Maren schrijven, schrijven en nog eens schrijven!
Tijdens de schoolbezoeken die ze doet via stichting SSS merkt ze dat de lezers haar boeken vooral leuk vinden omdat ze er zoveel in herkennen. De thema’s in haar boeken zijn o.a. anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap.”

Mijn mening
Escape Room is genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2018. Alle genomineerden worden besproken in de Kinderboeken Facebookgroep en ik werd gevraagd ook een boek van de lijst te lezen en mijn mening te delen. Dat doe ik dan dus hierbij πŸ™‚

Sky, Alissa en Mint zijn al jaren bevriend, samen met Milas, collega van Sky en vriendje van Alissa (waar Sky helemaal niet zo blij mee is) gaan ze gezellig een Escape Room doen. Maar zo gezellig lijkt het niet te zijn, want de onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan door de opdrachten die er gegeven worden. En dan blijkt het ook helemaal niet de bedoeling te zijn dat ze ooit uit die Escape Room komen… Wie heeft het op wie voorzien? En waarom wil diegene (‘X’) wraaknemen?

Waar ik in het begin aan moest wennen was dat alle vier de personages hun eigen lettertype hadden (ze wisselen elkaar af per hoofdstuk), ik vond het niet per se nodig, ik merkte dat ik toch steeds naar de naam moest kijken en niet een lettertype linkte aan een persoon. Het wende gelukkig wel en toen zag ik het gewoon niet meer. Het verhaal leest namelijk heerlijk vlot. De vaart zit er goed in en de hoofdstukken zijn lekker kort.

Escape Room is een erg spannende jeugd-/YA-thriller, waarin de spanning natuurlijk al zit in het doen van een escape room, maar het alleen nog maar spannender wordt door het feit dat het niet de bedoeling is dat ze eruit komen Γ©n dat hun vriendschap zwaar onder druk komt te staan. Je beleeft iedere zenuwslopende seconde mee in dit spannende verhaal!

Escape Room
ISBNΒ 9789025873974 – Uitgever: Leopold – 240 pagina’s – Verschenen: oktober 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a941bf3f051a_selected-products” products=”9200000079457114,9200000083055484″ name=”escape room” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 thoughts on “Escape Room – Maren Stoffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.