Fuck it – John Parkin (+ winactie!)

Fuck it
Fuck it in een notendop

“Om los te kunnen laten moet je je gedachten een opdracht geven. Iets van een commando waar je geest zich mee kan identificeren, en dat een spontaan gevoel van vrijheid uitlokt. Wat is er geschikter dan ‘Fuck it’?”

De vijf essentiële Fuck it-technieken die je op weg helpen naar een leven in het hier en nu, zijn: Ontspannen, Loslaten, Accepteren, Onpartijdig toekijken en Bewust ademhalen.

“Naarmate je je vanbinnen beter gaat voelen (door Fuck it te zeggen, te ontspannen en los te laten), ga je vanzelf van dat gevoel houden en merk je dat het niet meer zo gemakkelijk is om overal over te klagen. […]
Je zult merken dat het het beste is om de dingen om je heen te accepteren zoals ze zijn.”

‘Fuck it’ is zo’n krachtige uitdrukking, dat je meteen een last van je schouders voelt vallen en je je een stuk beter voelt. Door Fuck it tegen alle negativiteit te zeggen laat je je Chi (levenskracht) weer stromen.

“’Fuck it’ is de ultieme spirituele weg.”

Auteur
“John Parkin is de zoon van Anglicaanse priesters. Hij bestudeert al meer dan twintig jaar oosterse wijsheid. Tegenwoordig heeft hij een holistisch centrum (The Hill that Breathes) in Italië. Hij schreef ook Fuck it 2; het maakt allemaal niet zoveel uit.” www.thefuckitway.com

Mijn mening
Dit zelfhulpboek is echt heel leuk om te lezen. Het is met onwijs veel humor geschreven en is heel toegankelijk door de vele voorbeelden. En eigenlijk is de essentie van de “Fuck it methode” heel simpel en weet je het diep vanbinnen ook wel, maar toch is het goed om er weer even met je neus op gedrukt te worden.
Alles is zoals het is, gewoon loslaten en accepteren. Je kunt de meeste dingen toch niet veranderen, dus waarom zou je je er zo druk om maken? Fuck it! Of, om met de woorden van Elsa uit Frozen te spreken: “Let it go!”. Zo simpel is het. Het is spiritueel, maar ook weer niet. Het is wat jij wilt dat het is eigenlijk…
Door Fuck it te zeggen tegen een hoop dingen die je energie kosten, nodeloze energie, is er meer ruimte voor positieve dingen. Wie wil dat nou niet? Dus: mijn levensmotto is vanaf nu:

FUCK IT! 😉

“Hoe meer je Fuck it zegt, des te meer zul je beseffen dat de meeste dingen er eigenlijk niet zoveel toe doen. En je onrust zal verdwijnen met het verstrijken van de tijd.”

Winnen
Denk jij nu “Fuck, ik wil dat boek!” dan heb je mazzel, want ik geef mijn exemplaar weg! (Ik lees ónwijs netjes, dus het boek ziet er ongelezen uit)
Wat je moet doen: reageer op dit bericht en vertel me waar jij nou heel graag Fuck it tegen zou willen zeggen. Wat wil jij heel graag loslaten? Ik ben benieuwd naar de reacties!
De actie loopt t/m dinsdag 5 mei, woensdag 6 mei maak ik de winnaar bekend.
(Sorry, alleen voor adressen in Nederland!)
De actie is afgelopen! De winnares is Dominique B.
Bedankt voor al jullie openhartige reacties!

Fuck it: loslaten, ontspannen en gelukkig zijn
ISBN 9789025904517 – Uitgever: Ten Have – 224 pagina’s – Verschenen: maart 2015 (voordeeleditie) – Originele titel: FUCK IT – Vertaald door: Janke Greving
O.a. verkrijgbaar bij Bruna (let op: er is ook een voordeeleditie van 10 euro)

0 thoughts on “Fuck it – John Parkin (+ winactie!)

  1. ik zou graag fuck it willen zeggen tegen nare gedachtes en mijn onzekerheid.. Beetje persoonlijk dit alleen het is wel zo. Ik probeer het wel, alleen die nare gedachtes winnen altijd.. En dat is echt Fucking kut, om het maat licht uit te drukken, want daardoor krijg ik zo vaak ruzie met de personen die om me heen staan, omdat die nare gedachtes de zelfvertrouwen uit me zuigen. Dus bij deze : Fuck it, nare gevoelens!!

  2. Wat een leuke winactie, ik hou heel erg van zelfhulpboeken. Ik ben momenteel hard op zoek naar een baan en dat blijkt nog knap lastig te zijn. Ik zou de druk van het altijd maar moeten solliciteren en vacatures zoeken wel eens helemaal willen loslaten.

  3. Ik zou het graag zeggen tegen de onzekerheid over de thuiszorg voor ouderen. Minder uren meer betalen.. Ontiegelijk veel ontslagen pfff fuck it

  4. Ik denk dat als ik iets vaker ‘fuck it’ zou denken dat onze dochtertjes iets vrijer door het leven gaan. Laat het los zoals je al schrijft. Ik doe graag mee

  5. Soms toch wel tegen mijn “altijd-rekening-houden-met-anderen-gevoel”. Beter nee durf zeggen en grenzen bewaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.