Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers

Alles is zoals het zou moeten zijn
Samenvatting
“Alles is zoals het zou moeten zijn. Ik ben net bevallen van een gezonde zoon, en Pieter is op één knie gaan zitten naast het ziekenhuisbed. Ik weet wat hij gaat vragen.”

Iris is net bevallen als haar man op zijn knieën gaat. Maar wat er dan volgt is niet wat ze verwachtte: Pieter vraagt haar of ze wel zeker weet dat het zijn kind is. Eerst denkt ze nog dat het een grap is, maar hij is bloedserieus. Hij denkt dat ze is vreemdgegaan toen ze voor haar werk, ze is programmamaakster, in het buitenland was. Dat is niet het geval, maar Iris heeft hem er wel ingeluisd; ze is stiekem met de pil gestopt en zo zwanger geraakt. Pieter wou nog helemaal geen kinderen. Tot overmaat van ramp blijkt Pieter wél vreemd te gaan. Na een heftige ruzie blijft Iris, nog geen dag moeder van “Pietertje” – die ze nu Milan gaat noemen – alleen achter. Pieter is vertrokken naar zijn vlam. Iris verwacht dat hij wel bij zinnen komt en terugkeert.
Tot die tijd zal ze moeten wennen aan haar nieuwe leventje; alleenstaande moeder van een baby en baasje van een herder waar ze niets mee heeft. Gelukkig is er hondenuitlaat Douwe, die wel érg leuk is. En wat dacht je van haar collega Bart, een echte player? Kan ze Pieter vergeten en verdergaan met haar leven?

“Ik had het me allemaal zó anders voorgesteld. Niets is zoals het zou moeten zijn.”

Auteur
“Daphne Deckers is al jaren een van de meest gewaardeerde en bestverkopende auteurs van Nederland. Van haar boeken werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Met de kinderboeken De matroos in de doos en Marijn in de woestijn vestigde ze haar naam als kinderboekenschrijfster.”

Mijn mening
Ik moet bekennen dat ik nog maar weinig van Daphne Deckers gelezen heb, op een paar columns in de Vrouw na, die ik altijd erg leuk en humoristisch vind. Ik was dus erg benieuwd naar een roman van haar hand.
Alles is zoals het zou moeten zijn is een boek waar ik doorheen gevlogen ben. Daphne heeft een lekkere vlotte schrijfstijl met veel humor. Ik heb geregeld zitten gniffelen boven mijn boek! Iris is een leuke hoofdpersoon die niet op haar mondje gevallen is. Ze worstelt niet alleen met het alleenstaand ouderschap, maar ook met haar relatie met haar veeleisende moeder die niet echt soepel verloopt. Haar vader is er al lang geleden vandoor gegaan en ze waren op elkaar aangewezen.
In de loop het verhaal groeit Iris met vallen en opstaan als persoon; ze leert zichzelf beter kennen en ze leert haar moeder beter begrijpen. En dan is er de keuze tussen Pieter, Douwe en Bart… Wat is het beste voor Iris en Milan?
Alles is zoals het zou moeten zijn is echt een ideaal boek voor mee op vakantie: Liefde, wraak én veel humor. Een aanrader!

Ik heb dit boek samen met Jenny van Jenny’s Bookcase gelezen als boek van de maand maart en april. Haar recensie lees je hier.

Elly’s Choice
Dit e-book is er eentje van mijn Elly’s Choice abonnement; ik heb een jaarabonnement op Elly’s Choice en krijg elke maand 10 e-books die Elly geselecteerd heeft. Niet iedere maand zijn alle 10 de titels boeken die ik zou willen lezen, maar er zit wel iedere maand een titel tussen die ik nog op mijn leeslijstje had staan en wie weet verrassen de overige titels me nog wel.
Op deze manier bouw ik legaal (!) een lekker voorraadje e-books op voor o.a. tijdens vakanties (dan lees ik de meeste e-books, verder blijf ik papier-fan).
Een abonnement op Elly’s Choice kost maar 2,99 per maand en daar krijg je dus 10 e-books. Recente en oudere titels, voor ieder wat wils.
Voor meer informatie zie de website van Elly’s Choice.

Alles is zoals het zou moeten zijn
ISBN 9789048816675- Uitgever: THOB/Overamstel Uitgevers- 387 pagina’s – Verschenen: september 2012
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

3 thoughts on “Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.