En dan de liefde – Susan Smit (+ winactie!)

En dan de liefde
Samenvatting
“We willen allemaal iemand vinden die het waard is om voor te leven en te sterven.”

In En dan de liefde onderzoekt Susan Smit de romantische liefde in al haal facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil…

“Het etiket ‘verboden’ werkt voor vrouwen als een rode lap op een stier. Het riekt naar romantisch, tragisch, intens, spannend.”

…weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigenliefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen? Smit schrijft openhartig en met zelfspot over haar eigen lotgevallen…

“Maar nu is het dan zover: ik heb toestemming om een eigen toilettas in zijn badkamer neer te zetten. […] Het shoppen naar een toilettas bleek niet eenvoudig te zijn: het ding mocht niet te truttig, niet te meisjesachtig, maar ook niet te kil zijn. […] Dat werd natuurlijk een onmogelijke queeste, waarbij De Toilettas van gebruiksartikel uitgroeide tot symbool voor de algehele staat van de relatie en de toekomst ervan.”

…maar durft ook algemene conclusies te trekken over de aard van de liefde.

“Liefde begint bij aardig voor jezelf zijn.”

En dan de liefde wil inspireren, amuseren, ontroeren, een spiegel voorhouden en tot denken stemmen: hoe saboteren of voeden we de liefde in ons leven? En hoe zorgen we ervoor dat ze blijft stromen?
(En dan de liefde & www.susansmit.nl)

93image002
Auteur
“Susan Smit (1974) schrijft in haar historische romans en columns veel en graag over de liefde – in de hoop er ooit iets van te begrijpen. Ze woont samen met Peter en hun twee kinderen Linde (3) en Goof (1).”

Mijn mening
Wat het eerst opvalt is de geweldige opmaak van dit boek. Prachtige foto’s, o.a. van de beeldschone Susan Smit, en een vrolijke en sfeervolle, chique lay-out. Ik was meteen verliefd!

1922
En dan de inhoud: En dan de liefde is een informatief en vermakelijk boek over allerlei facetten van de liefde. Je wordt in een soort columns door Susan meegenomen op een eerste date, in een prille relatie, op single avonturen. Je leert allerlei liefdesvalkuilen herkennen en dat “liefde begint bij aardig zijn voor jezelf”. En als je dan de ware liefde gevonden hebt: Trouwen? Kindjes? Alles op je eigen tempo en op je eigen manier!
Tijdens het lezen moest ik wel een beetje denken aan de columns van Carrie in Sex and the City, al staan deze columns veel dichterbij en zijn ze veel realistischer natuurlijk.

En dan de liefde is een voor iedereen wel ergens herkenbaar boek, met heel veel humoristische anekdotes en vol zelfspot geschreven. Ik ben fan van Susan Smit geworden! Wat schrijft ze fijn. Ze weet alles zeer beeldend te verwoorden, zodat je de scènes in je hoofd tot leven ziet komen. En het boek staat zo vol heerlijke uitspraken, dat ik wel kan blijven quoten! Maar ik sluit af met deze:
“Laat de liefde vrij stromen, geef liefde door, en je zult merken dat er alleen maar meer van in je leven zal komen.”
75129

Ik heb dit boek mogen lezen en recenseren als bijdrage aan de blogbom die er deze week rond georganiseerd is. De andere deelnemende blogs vindt je hier: Bericht door Uitgeverij Carrera.

Winnen!
Van de uitgeverij mag ik een exemplaar van En dan de liefde weggeven aan één van mijn lezers. Wat moet je doen om kans te maken? Niet veel: laat een reactie achter onder dit bericht (met een geldig e-mail adres!) waarin je laat weten dat je kans wilt maken. En ik zou het natuurlijk leuk vinden als je mijn blog op één van de mogelijke manieren volgt 🙂
De actie loopt t/m dinsdag 17 februari, woensdag 18 februari zal ik na loting een winnaar bekendmaken.
De actie is afgelopen en de winnares is bekend! Gefeliciteerd Sue! Ik neem contact met je op.

En dan de liefde: lotgevallen van een romantica
ISBN 9789048822416 – Uitgever: Carrera – 192 pagina’s – Verschenen: februari 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Dit is boek 5/40 voor de leesuitdaging Ik lees Nederlands 2015.

0 thoughts on “En dan de liefde – Susan Smit (+ winactie!)

  1. Dit boek staat op mijn wishlist omdat de stijl en de schrijfster mij inspireert voor mijn eigen boek. Op dit moment in de maak 😉 Leuk om te winnen en anders gun ik het een ander van harte. Groeten Christa

  2. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe Susan. Haar stelling dat je mannen net als schoenen live moet beoordelen, had ik jaren geleden al. Alleen al om de kaft, zou je het boek willen hebben. Ik volg je op de verschillende kanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.