Heb je me gemist? – Karen Rose

Heb je me gemist
Samenvatting
Koud. Zo ontzettend koud. Ford rolde zich instinctief op tot een bal om een beetje warmte te vinden. Maar die was er niet.
Koud. De vloer was koud. En hard. En smerig. Moeilijk om adem te krijgen.

Ford Elkhart, de zoon van hoofdofficier van justitie Daphne Montgomery, is ontvoerd. Het lijkt in eerste instantie te maken te hebben met de zaak waar zijn moeder al maanden aan werkt van een blanke jongeman die een Afro-Amerikaans echtpaar heeft doodgeslagen. De zaak heeft veel media-aandacht gekregen en de familie van de jongeman is nogal wraakzuchtig.
Maar waarom lijkt de ontvoering van Ford dan in verband te staan met het gruwelijks wat Daphne heeft meegemaakt toen ze acht jaar was? Wie wil haar deze traumatische gebeurtenis laten herbeleven? En waarom?
FBI-agent Joseph Carter heeft de leiding over de zoektocht naar Ford en de dader. Hij blijkt een grote steun te zijn voor Daphne, die al jaren geen vertrouwen meer heeft in het mannelijke geslacht. Maar kan er wel wat opbloeien tussen de twee? Om haar zoon terug te krijgen zal Daphne namelijk de diep weggestopte geheimen uit haar verleden onder ogen moeten zien…

“Heb je me gemist?”

Auteur
“In de boeken van Karen Rose worden de harde misdaadaspecten afgewisseld met een flinke dosis romantiek. Dat levert haar in Amerika de naam Koningin van de Romantic Suspense op.” Heb je me gemist? is het achtste boek wat van Karen Rose in Nederland is verschenen.

Mijn mening
Vorig jaar las ik In vertrouwen van Karen Rose (recensie) en daar was ik, net als van al haar vorige boeken, helemaal weg van. Was dat nu weer het geval?
Heb je me gemist? bevat weer de ideale combi van tergende spanning, psychologische spelletjes, geheimen, schuldgevoelens en heerlijke, zinderende romantiek die je van Karen Rose gewend bent. Het boek is spannend tot en met het laatste hoofdstuk. De hoofdpersonen Joseph en Daphne hebben allebei hun eigen demonen uit het verleden, maar het zijn twee sterke mensen die, ondanks het trauma van wat ze hebben meegemaakt en de schuldgevoelens die ze met zich meedragen, een leven voor zichzelf hebben weten op te bouwen. Niet in het minst door de onvoorwaardelijke steun van familie en vrienden. Maar de liefde, daar hebben ze zich niet aan durven wagen, tot het moment waarop ze elkaar een paar maanden geleden tegenkwamen. Toch hebben ze, door wat misverstanden, de weg naar elkaar nog niet gevonden. Maar nu ze samenwerken…
Je wordt helemaal in het verhaal gezogen en in de levens van de hoofdpersonen. Ik had gewild dat het boek nog twee keer zo dik was, ik wil de personages gewoon niet loslaten. En wat het leuke is van de boeken van Karen Rose, hoofdpersonen uit het ene boek, komen in het andere terug als bijfiguren.
Als bonus krijg je na Heb je me gemist? een kort verhaal: Verbroken stilte. De perfecte afronding van het verhaal van Daphne.
Dus jazeker, ik heb weer genoten! Ik ben echt enorm fan van Karen Rose. Haar boeken zijn stuk voor stuk dikke pillen, maar dat heb je helemaal niet door, je vliegt er zo doorheen, wil alleen maar doorlezen en voor je het weet heb je hem (helaas!) uit. Aftellen tot mei, want dan verschijnt haar volgende: Over de schreef.

Heb je me gemist? (met bonusverhaal Verbroken stilte)
ISBN 9789026136290 – Uitgever: De Fontein – 653 pagina’s – Verschenen: november 2014 – Originele titel: Did you miss me? – Vertaald door: Hans Verbeek
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

2 thoughts on “Heb je me gemist? – Karen Rose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.