De geheime sleutel – A.M. Dean

De geheime sleutel
Samenvatting
“De mannen die Andrew hebben vermoord dachten dat het manuscript een bijzondere betekenis had. Het feit dat ze deze tweede pagina niet hebben meegenomen betekent dat we iets in handen hebben om erachter te komen of ze gelijk hadden, en misschien kunnen we er zelfs achter komen wie er precies bij zijn betrokken.”

Bij een inbraak in het huis van Dr. Emily Wess wordt een historisch document gestolen en wordt haar neef Andrew, die de inbrekers verrast, vermoord. Emily wil achterhalen wie de moordenaars zijn en wat ze met het document van plan zijn. In eerste instantie is Emily zich niet bewust van de waarde van het gestolen document. Maar als ze samen met haar man Michael de tweede pagina van het document, wat de inbrekers niet meegenomen hebben, verder onderzoekt komen ze erachter dat er een plattegrond onder de tekst verborgen zit. De plattegrond verwijst naar een locatie niet ver van de vindplaats van de Nag Hammadi-geschriften. Daar zou een eeuwenoude sluitsteen te vinden zijn.
Emily en Michael gaan op weg naar Egypte, op jacht naar de sluitsteen. Ze krijgen daarbij hulp van een FBI agent en vriend van Michael, Chris Taylor. Ze willen de mannen die Andrew vermoord hebben, en die leden van een gevaarlijke sekte blijken te zijn, voor zijn. Als de sekte de steen en de geheimen die hij zal ontsluiten in handen krijgen zal dat namelijk veel mensen het leven gaan kosten…

“De jacht op een eeuwenoud geheim in een race tegen de klok.”

Auteur
A.M. Dean is het pseudoniem van een Britse professor op het gebied van oude culturen en godsdienstgeschiedenis. Hij schreef eerder De verborgen bibliotheek, ook met Dr. Emily Wess in de hoofdrol.

Mijn mening
Nadat ik echt enorm genoten had van De verborgen bibliotheek (mijn recensie daarvan lees je hier), die echt in mijn straatje “Dan Brown-achtige boeken” paste, was ik erg benieuwd naar dit tweede boek van A.M. Dean. Het heeft me ietwat teleurgesteld; ik vond het verhaal wat minder spannend en avontuurlijk dan de vorige. En wat ik ook jammer vond was dat ze niet echt ingaan op het verhaal van het vorige boek terwijl dat wel heel goed gekund had, er wordt alleen in het begin heel eventjes aan gerefereerd dat het avontuur vijf jaar geleden was.
Maar: De geheime sleutel heeft wel weer de elementen historie, geheime genootschappen, raadsels en een spannende race tegen de klok die het ondanks dat het me iets tegenviel toch gewoon een lekker boek maken. Niet alles is wat het lijkt in dit verhaal en niemand lijkt te vertrouwen te zijn…
Op naar nog een Dr. Emily Wess verhaal en dan weer met wat meer avontuur?

De geheime sleutel
ISBN 9789026132735 – Uitgever: De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2014 – Originele titel: The Keystone – Vertaald door: Peter van Dijk
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

2 thoughts on “De geheime sleutel – A.M. Dean

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.