Rafelijntje – Pieter Feller

091.017 Rafelijntje_Cover_WT.indd
ISBN 9789491446115
Uitgever: Xanten
32 pagina’s
Verschenen: februari 2014
Illustraties: Carolien Westermann

Achterflap:

“Wanneer Annabelle, de overgrootmoeder van Anna, gaat verhuizen naar een tehuis kan ze maar weinig spullen meenemen. Na lang aarzelen besluit ze haar oude gebreide pop Rafelijntje weg te doen. De pop valt uit de vuilniswagen en beleeft allerlei spannende avonturen. Rafelijntje is een lief verhaal met een verrassend staartje voor peuters en kleuters.” 

Recensie:

Pieter Feller (1952) is bekend van de leuke Kolletje boekjes. In november 2013 verscheen bij Uitgeverij Xanten zijn kinderboek Een cavia en twee moeders. (voor recensies zie hier en hier)

Annabelle, de overgrootmoeder van Anna, is haar spullen aan het uitzoeken omdat ze naar een tehuis gaat. Haar pop Rafelijntje, ooit gemaakt door haar moeder van de wol van een oude trui van haar vader, gooit ze weg. Rafelijntje belandt naast de vuilniswagen en wordt onder andere als hondenspeeltje en waterhoentjesnest gebruikt. Als een kraai haar uiteindelijk uithaalt om haar vulling te gebruiken voor zijn nest blijft er van de pop alleen nog maar een lange wollen draad over…

Rafelijntje is een heel schattig verhaaltje met een ontzettend leuk en verrassend einde. De pagina vullende illustraties zijn erg warm en kleurrijk, ze brengen het verhaal perfect tot leven.
Een prentenboek dat niet alleen leuk is om voor te lezen, maar waar je ook zelf van zult genieten.

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Rafelijntje – Pieter Feller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.