Leesmarathon

Leesmarathonlogo
Vandaag is het zover: de eerste Nederlandse Leesmarathon gaat van start om 12:00!
De Leesmarathon is een origineel en leuk initiatief van Joany van Cravingpages.nl. Het loopt van vandaag, 29 juli 2013, tot en met 4 augustus 2013 12:00. Het doel is om jezelf te stimuleren om net even iets meer boeken te lezen dan je normaal in een week zou doen.
Op de officiële website van de Leesmarathon kun je alle verdere informatie vinden.

Ik kom op het moment vaak niet aan meer dan twee boeken per week toe, dus ik hoop deze week vier boeken te lezen…
Ik heb klaarliggen:
Leesmarathon
De Lab baby van Patricia van Liemt
“Suzanne heeft de leukste baan van de wereld, een hechte vriendengroep en ze woont samen met haar grote liefde Jasper. Wanneer ze tegen alle verwachtingen in niet zwanger wordt, stapt ze vol overgave in de wereld van ivf. Maar dat is niet bepaald makkelijk: ze krijgt te maken met onderzoeken, hormoonbehandelingen en grote onzekerheid. Haar relatie met Jasper komt onder druk te staan en Suus vlucht in haar werk – en wordt getroost door collega Stijn. Zal haar grote wens ooit nog in vervulling gaan?”

Oogcontact van Fergus McNeill (verschijnt pas half augustus)
“Robert Naysmith is een succesvol zakenman. En hij is een seriemoordenaar. Zijn werkwijze: hij kijkt op zijn horloge, bepaalt een tijdstip en de eerste die hem vanaf dát moment recht aankijkt is zijn volgende slachtoffer. Detective Graham Harland staat voor een raadsel want de reeks moorden vertoont ogenschijnlijk geen enkel onderling verband. Hoe moet hij een moordenaar ontmaskeren die zijn slachtoffers zo willekeurig kiest…”

Stille zonde van Karin Slaughter
“Lena Adams probeert haar man Jared net te overtuigen om mee naar bed te gaan als hij, in hun eigen slaapkamer, door meerdere kogels wordt geraakt. Eigenhandig werkt Lena de twee indringers tegen de grond en weet ternauwernood te ontkomen. Wat betekent deze brute moordaanslag voor haar en Jared en wat heeft dit te maken met het onderzoek naar de schimmige beroepscrimineel Big Whitey waar Lena bij betrokken is? Uit totaal onverwachte hoek duikt agent Will Trent op in deze zaak, die hem undercover naar dezelfde crimineel had moeten leiden. Om volledig te infiltreren in een uiterst gevaarlijke organisatie, moet Will zijn leven op het spel zetten én iets wat hem nog veel dierbaarder is, zijn liefde voor Sara.”

De teruggekeerden van Jason Mott (verschijnt pas eind augustus)
“Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud. En Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. Maar één ding is zeker: in de chaos die volgt zal iedereen uiteindelijk een keuze moeten maken.”

Bewusteloos van Sabine Thiesler
“Raffael is een enigszins losgeslagen dertiger, die als toneeltechnicus in Berlijn werkt en woont; in onderhuur bij een aardige oude dame. Maar door overmatig gebruik van alcohol verandert hij in een beest zonder gevoel. Zijn leven loopt steeds meer uit de hand en zijn relatie met zijn hospita verwordt tot een nachtmerrie als hij ontdekt dat ze heel veel spaargeld in haar slaapkamer heeft liggen. Hij martelt haar dagenlang en als zij daaraan bezwijkt, verlaat hij Duitsland met het geld. Hij vertrekt naar Toscane op zoek naar zijn ouders die daar een nieuw leven zijn begonnen na de gewelddadige dood van zijn zusje. Een tijdlang slaat Raffael hen vanaf een afstandje jaloers gade, en dan dringt hij hun leven binnen, met alle gevolgen van dien…”

Ik houd jullie op de hoogte via mijn blog en via Twitter. Samen met de andere Leesmarathon deelnemers gebruik ik de hashtag #leesmarathon.
Veel leesplezier gewenst aan alle andere Leesmarathonners!

Update 30 juli:
Ik heb Bewusteloos van Sabine Thiesler als eerste uitgelezen. De recensie vind je hier.

Update 31 juli:
Vandaag in één dag (joepie!) Oogcontact van Fergus McNeill uitgelezen. Nadat je dit boek gelezen hebt durf je nooit meer een vreemde aan te kijken 😉 Echt een hele goede thriller, verschijnt pas 12 augustus bij De Fontein. De recensie vind je hier.

Update 4 augustus:
Helaas is de Leesmarathon alweer voorbij! Begin van de week ging het lekker met lezen, maar de tweede helft was privé een beetje te druk, dus helaas is het bij twee boeken gebleven. Wel heel leuk om wat bewuster met lezen bezig geweest te zijn! Op naar volgend jaar!

3 thoughts on “Leesmarathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.