Kleine dokter Draak – Jessica Kremser & Katja Gehrmann

In het drakenhol heerst een geweldige chaos. Hoezeer dokter Draak ook probeert orde te houden, het lukt hem maar zelden. Eigenlijk bijna nooit.

Korte inhoud 
“Kleine dokter Draak is een beetje chaotisch. Zijn drakenhol is één grote puinhoop. Als hij iets zoekt, moet hij dat meestal onder een enorme stapel vandaan trekken of uit een pan vissen. En dat is lastig, want hij heeft vaak haast. Hij is namelijk spoedarts. Gelukkig heeft hij zijn assistent Gilda, een glimwormpje. Zij is juist heel precies. Maar dokter Draak heeft een geheim, niet verder vertellen! Als hij lacht, spuugt hij vuur: echt superonhandig. Want vandaag is het een speciale dag, met een heel speciale patiënt: de prinses! Als dat allemaal maar goed gaat en als hij maar niet in de lach schiet…”

Dokter Draak heeft een geheim: als hij lacht, dan spuugt hij vuur. Daar kan hij niets aan doen.

Toen hij zich niet meer kon inhouden, proestte hij het uit, en uit zijn bek schoot een steekvlam die ridder Ricardo precies op zijn billen trof.

Mijn mening 
Dit boek kwam als verrassing binnen en de kinderen en ik besloten meteen dat dit vrolijk ogende boek ons nieuwe voorleesboek ging worden! We hadden de vorige net uit, dus konden die avond meteen beginnen.

Kleine dokter Draak is spoedarts (en eigenlijk ook gewone dokter, want hij is de enige arts in het koninkrijk) en dan is het niet heel handig als je een chaoot bent! Gelukkig heeft hij hulp van zijn assistent Gilda de glimworm, zij is heel streng en precies en weet álles terug te vinden.
Wat ook niet heel handig is als je arts bent en veel bezoeken af moet leggen: vuurspuwen als je moet lachen… Nu is er vaak niet veel te lachen, maar toch af en toe… Vandaag hoopt dokter Draak dat alles helemaal goed gaat, want niemand minder dan de prinses is zijn patiënt!

Dit boek is heel erg fijn om voor te lezen, iedere avond 1 of 2 hoofdstukken, het heeft niet te weinig tekst (het is geen prentenboek) en niet te veel tekst (het is ook heel geschikt om zelf te lezen voor 7+), met lekker veel kleurrijke illustraties! Een heel erg sfeervol en aansprekend geheel.
De kinderen en ik hebben echt genoten van de leuke avonturen van de chaotische Dokter Draak en zijn assistent Gilda. Op weg naar het paleis komen ze nog obstakels tegen én een patiënt die de dokter wel móét helpen, ook al komen ze dan misschien te laat voor hun afspraak… En eenmaal op het paleis, loopt alles heel anders dan je zou verwachten.
Het is een lief en grappig verhaal, met allerlei leuke en heel verschillende personages. Fijn om te weten dat dit het eerste deel van een serie is, want deze eerste kennismaking smaakt zeker naar meer!

Dokter Draak verheugt zich steeds meer op zijn bezoek aan het paleis. Niet alleen omdat hij vandaag eindelijk de prinses gaat ontmoeten, maar ook omdat het overal zo heerlijk ruikt!

Kleine dokter Draak 
ISBN 9789464041743 – Fontaine Uitgevers – 96 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Vertaald door: Enne Koens – Illustraties: Katja Gehrmann – Leeftijd: 4+ (Zelf lezen: 7+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.