Horrorland: Wie het laatst lacht – Joel A. Sutherland

In het script was Pennyland een oud, verlaten pretpark aan de rand van Winnipeg. Er spookte een kwaadaardige clown rond, Beauregard, plus een stuk of tien onschuldige slachtoffers die hij had vermoord.

KORTE INHOUD 
“Sai, Jason en Aaliyah kunnen hun geluk niet op als ze een rol in de bekende tv-serie Screamers winnen. Samen met hoofdrolspeler Zoë reizen ze af naar het verlaten pretpark Pennyland, waar de aflevering zal worden opgenomen.
Over het pretpark doen allerlei legendes de ronde en al snel komt het viertal erachter dat er een kern van waarheid in de verhalen zit. Het park wordt geplaagd door de kwaadaardige clown Beauregard. De vier vrienden zullen moeten samenwerken om de performance van hun ­leven te geven.”

Een clown.
Ik knipperde met mijn ogen…
En hij was verdwenen.

MIJN MENING 
Het twaalfde deel in de heerlijk griezelige Horrorland-reeks! (Ieder boek een losstaand deel, van verschillende auteurs.)

Tieners Sai, Aaliyah en Jason hebben een acteerwedstrijd gewonnen en mogen een rolletje spelen in de nieuwe aflevering van de populaire serie Screamers. Samen met hoofdrolspeelster Zoë (die wat eenzaam is en hoopt vrienden te worden met haar leeftijdgenoten) en de crew vertrekken ze naar het al jaren verlaten pretpark Pennyland om daar een griezelige aflevering op te nemen. De verhalen gaan dat het daar écht spookt, wraakzuchtige clown Beauregard heeft het park waar hij om het leven kwam nooit verlaten.
Eenmaal in het pretpark komen de tieners erachter dat de verhalen kloppen als ze oog in oog staan met Beauregard… Kunnen ze een manier bedenken om het park te bevrijden van deze kwaadaardige geest?

Ineens werden haar ogen groot van angst en wees ze met trillende vinger over mijn schouder.
Ik draaide me om.
Daar stond Beauregard…

Eenmaal begonnen aan dit Horrorland-boek was er geen stoppen meer aan! Stap maar in die griezelige achtbaan en kijk of je er levend uitkomt!! (Of het reuzenrad misschien? ) Creepy clowns doen het altijd goed! En mijn ‘clowns zijn eng’ oordeel wordt ook weer lekker bevestigd, haha!
Het verhaal leest als een trein en wordt steeds spannender, naarmate er meer spookachtige gebeurtenissen plaatsvinden. Het groepje tieners kan het goed met elkaar vinden en Zoë is helemaal blij dat ze zich in dat pretpark, al is het voor tv-opnames, even tiener mag voelen. Maar ja, dan wordt het toch opeens heel beangstigend zo met die ronddolende clown… De nieuwe vrienden moeten samenwerken om hem te verslaan. Als ze dat al lukt…
Wat is zo’n vervallen, verlaten pretpark toch een heerlijke setting voor zo’n griezelverhaal! Die houten achtbaan… Dat reuzenrad (waar ooit een dodelijk ongeluk mee gebeurde…)… Dat lachpaleis… Wat is het verhaal heerlijk creepy!
En fijn dat het naast het spookgedeelte ook draait om Zoë die niet helemaal happy is met haar sterrenstatus, die af en toe wel liever een gewoon tienerbestaan zou hebben. Die kans krijgt ze nu, tot op zekere hoogte!
Ik heb echt enorm gesmuld van dit spannende verhaal en las het in één ruk uit! Nu weer verheugen op de volgende Horrorland!

‘Lachen jullie ook graag?’ vroeg Beauregard. Hij zette een paar stappen in onze richting. Zijn clownsschoenen klepperden op de grond en de vloerplanken onder hem kraakten. ‘Of huilen jullie liever?’ 

Wie het laatst lacht 
ISBN 9789020623932 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: juni 2024 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.