Mijn Top 3 van oktober


Mijn Top 3 van oktober
In oktober las ik 20 fijne boeken. En zoveel moois dat ik makkelijk een Top 6 had kunnen maken! Maar, ik koos voor 1 jeugdboek, 1 roman en 1 thriller… Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

‘Umbrador?’ vroeg ik. ‘Heet het zo, hier?’ (…)
‘Jazeker, je bent in Umbrador. Heb je er nooit over gehoord? Dit is het Schaduwrijk. Hier wonen de Schaduwwezens.’ 

Umbrador – Marieke Smithuis 
Dit verhaal is echt één groot, meeslepend avontuur! Heerlijk spannend, fijn sprookjesachtig, ontroerend zelfs… Ik vond het magisch mooi, dat prachtige land met die verschillende gewesten waar het altijd een bepaald seizoen is, hoe de natuur een rol speelt, en natuurlijk de bijzondere personages die ik in mijn hart gesloten heb! Ik vond het heel moeilijk om afscheid te moeten nemen! 

Stel dat Chris gelijk had en er echt iets in die ijskelder lag? Wat had vader daar dan verborgen willen houden, en waarom?

Landgoed Rosaville 3: De ijskelder – Karin Quint 
Ik liet me helemaal meesleuren het aangrijpende maar ook hartverwarmende verhaal in en kon niet stoppen met lezen. Je hoopt de hele tijd op een bepaalde afloop, maar of dat erin zit?
Ik heb echt zó onwijs zitten genieten van dit verhaal! Ik kon het allemaal helemaal voor me zien en leefde intens mee. Ondanks de zware kant aan het verhaal, ook weer echt een feelgood. Fijn!

‘Meneer De Ligt…’ sprak hij afgemeten nu. ‘U heeft geen idee tegen wie u het opneemt. Geen idéé…’ 

De schaduw van Vermeer – Jeroen Windmeijer 
Wat een onwijs pakkend verhaal! Van begin tot eind werd ik helemaal meegesleurd de gebeurtenissen in! Heerlijk. Welke ‘waarheid’ rondom de Sfinx van Delft, Johannes Vermeer, gaat er aan het licht komen?? Het is een onwijs spannende en meeslepende zoektocht! Onwijs interessant ook! Een heerlijke mix van feit en fictie. En een hele gave invulling aan het mysterie rondom Vermeer! Wat heb ik ontzettend zitten smullen van deze thriller.

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.