Bobbie Botjes – Marcel van Driel & Paco Vink

Een bliksemschicht spleet de hemel in tweeën. Instinctief keek Maas om. De bliksem sloeg exact in de kuil waar ze zojuist naast hadden gestaan.

KORTE INHOUD 
“Maas en Amira wonen op Zanderoog. Een doodgewoon eiland met doodgewone mensen.

Modder, de hond van Maas, vindt botten op het strand. Wanneer de botten door de bliksem worden getroffen, veranderen ze in het piratenskelettenmeisje; Bobbie Botjes!

Terwijl Maas en Amira hun best doen Bobbie te verbergen voor de eilandbewoners, blijkt dat er nog iets tot leven is gekomen. Iets dat het hele eiland in gevaar brengt…

Lukt het Maas, Amira, Modder en Bobbie om Zanderoog te redden?”

Het meisje hief haar hoofd. Ze was kleiner dan hij, had een donkere huid en krullend zwart haar. Bobbie. Het kon niet, maar ze was het wel.

Bobbie kneep haar ogen dicht, alsof ze zich iets probeerde te herinneren. ‘Ik gaf de steen aan iemand anders,’ zei ze ineens, ‘om haar leven te redden. Phileine heette ze. Kennen jullie haar?’ 

MIJN MENING 
Al sinds Bobbie Botjes in Game Helden tegen de piraten voorkwam en bekend was dat zij een eigen serie zou krijgen, keek Levi (9) daar énorm naar uit! Hij bleef maar aan me vragen wanneer het boek zou verschijnen. Nu is Bobbie Botjes er dan eindelijk!

Maas woont op het eiland Zanderoog, een heel normaal eiland, waar alles zijn gangetje gaat. Maar daar komt verandering in als Maas’ hond Modder het ruim 300 jaar oude dagboek van piratenmeisje Bobbie Botjes opgraaft en, zo blijkt later, daarbij een stapel botten… Op een avond worden die botten door de bliksem getroffen en komt Bobbie Botjes tot leven!
Na van de grootste schrik te zijn bekomen worden Maas en zijn nieuwe vriendin Amira al gauw vrienden met het piratenskelettenmeisje. En ze zullen elkaar hard nodig hebben wanneer ze het op moeten nemen tegen iets kwaadaardigs dat óók tot leven is gekomen…
Zijn de vrienden sterk en moedig genoeg om Zanderoog te redden?

De verschijningsdatum van Bobbie Botjes was daar en Levi lag nog net niet voor de brievenbus! Helaas had ons boek een paar dagen vertraging, maar afgelopen zaterdagmiddag kwam het dan eindelijk binnen en Levi (die de hele dag weg was) maakte, ondanks dat we Pirates of the Caribbean 3 aan het kijken waren, ’s avonds alvast een beginnetje aan het boek! En toen het bed-leestijd was ging hij gauw verder. De volgende ochtend werd ik al gewaarschuwd dat er best wel een heel verdrietig stukje in stond (‘maar meer verklap ik niet, want jij moet hem ook nog lezen’). En zondagavond na bed-leestijd kwam hij toch nog eventjes naar beneden om te vertellen dat hij hem uit had, dat hij hem héél erg leuk vond, en spannend, verdrietig & grappig, en dat het nog best wel goed afliep, dan wist ik dat. Op naar deel 2!!

Ik wilde het boek natuurlijk ook heel erg graag lezen en heb dat na Levi meteen gedaan. Wat een heerlijk avontuurlijk verhaal is het! Het is lekker spannend door de strijd die geleverd wordt, er zit inderdaad een heel verdrietig stukje in, het is meeslepend door alles wat de vrienden meemaken, en er zit lekker veel humor in! Gekke woorden, woordgrapjes, grapjes in de illustraties… Heerlijk! En het is echt een onwijs gave combinatie van leesboek en graphic novel. Sommige stukjes van het verhaal lees je gewoon in stripvorm! Er staan sowieso heerlijk veel zwart-wit illustraties in! En de illustraties van Paco Vink zijn gewoon zó leuk!!
Wat een gave start van een nieuwe serie! (voor 9+, dus meer leeswerk dan bij de al even gave Game Helden-serie van Marcel & Paco) Spanning, avontuur & humor; wat wil je nog meer?? (Piraten!! ) Wij verheugen ons nu al enorm op meer verhalen over deze moedige vrienden!

Maas dook op z’n knieën en keek onder het bed.
‘BOE!’ schreeuwde een doodshoofd met zwart haar.
‘Hondenkakkendrol!’ schreeuwde Maas. ‘Dat is niet grappig!’
‘Ook niet een beetje?’ giechelde skelet-Bobbie terwijl ze onder het bed vandaan kroop.

‘Bloedneus… Kapitein Bloedneus!’ stamelde Maas. ‘Dat is de kapitein uit het dagboek!’ 

Bobbie Botjes 
ISBN 9789030509547 – Uitgeverij Billy Bones – 208 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Illustraties: Paco Vink – Deel 1 in de Bobbie Botjes-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.