Provence – Linda van Rijn

Geen aandacht trekken. Stilletjes naar huis rijden. Nooit meer terugkeren.

Korte inhoud
“Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt – de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia Schutte weet echter wel beter. De escapades van Bram uit het verleden – ook met haarzelf – maken dat ze hem voor geen meter vertrouwt. Het liefst was ze niet naar de bruiloft gekomen, maar afzeggen zou te grote gevolgen hebben voor haar werk. Tijdens de ceremonie en het feest houdt ze zich wat afzijdig en ze neemt zich voor de volgende dag zo snel mogelijk naar huis te gaan. Maar de volgende ochtend is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is spoorloos verdwenen. Leila is in alle staten en Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?”

Toch voelde ze boven alles opluchting. Opluchting dat het erop zat. Alleen nog een paar uur slapen en dan kon ze vertrekken, bij voorkeur voor het ontbijt.

Mijn mening
Dit is mijn eerste Linda van Rijn, maar eigenlijk ook weer niet, want ik las de Sandrine Jolie-boeken wel al.  Een thriller die zich afspeelt in de (mijn ) Provence, daar had ik wel zin in!

In de proloog is Nadia met haar dochter Romée met grote haast op weg naar huis. Wat is er gebeurd?
Dan komt het verhaal van wat er aan deze ‘vlucht’ voorafging: Visagist Nadia is met haar dochter op de bruiloft van showbizzpaar Leila (presentatrice) en Bram (zanger) in Zuid-Frankrijk. Ze was door haar geschiedenis met de losbandige Bram liever niet naar de Provence afgereisd, maar ze is in het dagelijks leven o.a. de visagiste van Leila, dus ze moest wel. Ze is vast van plan om de volgende ochtend zo snel mogelijk weer naar huis te gaan.
Die ochtend blijkt Bram spoorloos verdwenen en wordt de politie erbij gehaald. Nadia raakt in paniek, want zij heeft die nacht nog een onaangename ontmoeting met Bram gehad…

Het verhaal leest lekker vlot en is pakkend vanaf de spannende proloog. Je hebt meteen zin om verder te lezen en te weten te komen wat er allemaal gebeurd is op die bruiloft. Je leest het gebeuren vanuit het perspectief van Nadia en rechercheur Amélie, waardoor je een net wat breder beeld krijgt van de zaak, altijd fijn!
De personages blijven wel wat vlak, net als het verhaal, en de omgeving speelde een minder grote rol dan ik had gehoopt (maar daar was het verhaal misschien ook gewoon te kort voor met 190 blz.), maar al met al is het echt wel een lekkere, spannende en meeslepende (zomer)thriller, goed voor een paar uurtjes ontspanning! Daar had ik ook gewoon even behoefte aan, het hoeft niet altijd op-het-puntje-van-je-stoel spannend te zijn. En: het smaakt zeker wel naar meer!

Nadia wist niet wat er was gebeurd en ze wilde het ook eigenlijk niet weten. Echt weer iets voor Bram om zichzelf in de nesten te werken, bedacht ze.

Provence
ISBN 9789460684708 – Uitgeverij Marmer – 190 pagina’s – Verschenen: juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.