Mijn Top 3 van mei


Mijn Top 3 van mei
In mei las ik 17 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Hier bestaat geen tijd, geen haast. Het bos heeft niemand nodig en stoort zich aan niemand. Al mijn zintuigen staan op scherp en toch is mijn hoofd volkomen leeg. Ik ben mezelf vergeten. Hier wil ik blijven, één met de natuur. Zonder woorden, zonder verlangens, zonder angst. Onopgemerkt, maar volmaakt gelukkig.

Onderweg – Francine Postma 
Ik vloog door het boek heen, genietend van de fijne vertelstem van Francine, van haar verslag van de wandeling, van haar openhartigheid over wat ze allemaal voelde en dacht tijdens het wandelen, van de mooie foto’s die het verhaal en de omgeving nog meer tot leven brengen en van de fijne, mooie vormgeving van het boek.

Ik voel me overbodig.
Onbelangrijk.
Overgeslagen.
Niet zo gek ook. Er zijn nou eenmaal veel belangrijkere dingen in de wereld dan vakantie, vuurpijlen en bruisballen. Maar toch… stom is het wel.

Missie afbreken – Pieter Koolwijk & Linde Faas 
Ik heb het verhaal in één ruk verslonden, eenmaal begonnen met lezen is er echt geen stoppen meer aan! Ook al wilde ik het boek helemaal niet zo snel uit hebben, wetende dat het het derde en laatste deel is! Ik las dit boek met een grote lach en een dikke traan. Het heeft me weer enorm geraakt. Wat een prachtverhaal, wat een prachtillustraties, wat een prachtpersonages, wat een prachttrilogie…

Wat zou Audrey doen? Niet Audrey van hr, maar de echte Audrey. Of nee, ook niet de echte Audrey. Film-Audrey. Ik ben Holly Golightly, of Sabrina Fairchild, of een prinses die gewoon eens een dagje met Gregory Peck op een Vespa door Rome wil rijden. Wat doe ik als ik alles kan doen wat ik wil?

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel 
Ik was al meteen verliefd op de looks van dit boek, maar ben dat ook geworden op het verhaal, op de personages, op de setting! Ik werd van begin tot eind heerlijk meegesleurd het verhaal in en leefde de hele tijd intens mee met Audrey. Dit verhaal is zo onwijs romantisch, zo onwijs meeslepend! Wow, wow, wow, ik ben gewoon helemaal hoteldebotel verliefd! Wat een ontzettend fijn verhaal! Genoten!!!

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.