Haar laatste fout – Carla Kovach

‘Als je hier íéts over zegt, vermoord ik je. Begrepen?’
Ze wreef over haar hals, hoopte dat hij zou vertrekken zodat ze een goed potje kon janken. Ze stond op het punt om alles te verliezen en dat wist hij.

Korte inhoud 
“Hoewel de mooie en slimme Holly altijd een rustig leven heeft geleid, is ze sinds kort de meest besproken inwoner van de stad. Haar gewurgde lichaam is namelijk gevonden in een hotelkamer, waar ze is vermoord na het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – twee eigenschappen die niemand achter haar had gezocht. Holly was zelfs een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast overhoop zou gooien.

Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.”

Er waren leugens, heel veel, en die leugens zouden straks uitkomen en dan zouden er mensen worden gekwetst.

Mijn mening 
Deel 6 alweer in de superfijne Inspecteur Gina Harte-serie! Ik keek er heel erg naar uit!

Holly heeft een groot geheim, een geheim dat als het uitkomt niet alleen haar wereld op zijn kop zet, maar ook dat van haar beste vriendinnen. Maar de kans om iets te onthullen krijgt ze niet, want ze wordt op het huwelijksfeest van haar beste vriendin Kerry – zij, Lilly en Fran waren haar bruidsmeisjes – vermoord. Iemand wil duidelijk niet dat Holly’s geheim naar buiten komt!
Aan inspecteur Gina Harte en haar team om deze moordzaak te onderzoeken. Waarom moest Holly dood? Wie heeft haar het zwijgen opgelegd? Zullen zij dan wél alle leugens en geheimen boven water weten te krijgen?
Ze hebben al gauw meerdere verdachten, maar het is héél lastig om harde bewijzen tegen ze te vinden. En de klok tikt door…

Zoals ik gewend ben van de boeken van Carla Kovach, had ook deze me meteen weer lekker te pakken! Al vanaf het eerste hoofdstuk vraag je je af wie de mysterieuze ‘hij’ is en of ‘hij’ ook degene is die later Holly zal vermoorden??? (Je leest tussendoor wat hoofdstukken vanuit hem) Er komen een hoop opties langs voor de ‘hij’, maar wie gaat het uiteindelijk zijn? Lekkerrrrrr!!!
Naast de moordzaak en het onderzoek van Gina Harte en haar fijne team, heb je weer heel erg te maken met deze intrigerende, getraumatiseerde inspecteur en leefde ik ontzettend mee met de worstelingen die ze privé (en ook een beetje privé op het werk…) doormaakt. De relatie met haar dochter is nog altijd moeizaam en iedere keer als ze nader tot elkaar komen, gebeurt er weer iets wat het kapot lijkt te maken. En deze moordzaak roept ook weer de nodige traumatische herinneringen op bij Gina, die nogal wat heeft meegemaakt…
Daarnaast lees je hoofdstukken vanuit Cass, die ooit een vriendin was van bruid Kerry, maar opzij werd gezet voor de andere meiden die haar beste vriendinnen werden. Zij hoopt weer nader tot Kerry te komen in deze moeilijke tijd. Het is nogal een getroebleerd en best triest personage. Ik vond het best moeilijk om sympathie voor haar te voelen en ergerde me vooral aan haar. Dat was voor mij het enige jammere aan dit verhaal.
Haar laatste fout is weer een heerlijk vlot, onwijs pakkend en heerlijk spannend verhaal vol fijne bekende personages (Gina, Briggs, het team ). Eenmaal begonnen met lezen wilde ik alleen maar door, door door! En na het uitlezen alleen maar meer, meer, meer!!! Ik heb nog lang geen genoeg van Gina Harte!

Hij was voorzichtig geweest. Zou hij ooit betrapt worden als hij hiermee doorging?
Was dit genoeg?
Kon het nog beter worden? Hij knikte en grijnsde. Het was ook te gemakkelijk.
De volgende keer…

Haar laatste fout 
ISBN 9789022598283 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: april 2023 – Vertaling: Barbara Lampe – Deel 6 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.