De Tempeljagers 6: Het Rijk der Schaduwen – Michael Reefs

Wat is dit?
De rook pakt zich samen en vormt een soort langwerpige sliert, die aan de bovenkant breder is dan aan de onderkant. Het vliegt er razendsnel vandoor en verdwijnt tussen de regenwolken.

Korte inhoud 
“Na de vondst van een mysterieuze vaas reizen de Tempeljagers halsoverkop naar Mexico om de geest van maangodin Ixchel te vinden.
Maar de Tempeljagers zijn niet de enige die op zoek zijn naar Ixchel… De levensgevaarlijke Mentiri-leden zitten de vrienden op de hielen! Zij willen de vaas gebruiken om hun overleden bondgenoten terug te halen uit het Rijk der Schaduwen.
De tijd dringt tijdens deze spannende reis in het hart van Mexico. Gaat het de Tempeljagers lukken om de wereld te redden en de mysteries van de Maya’s op te lossen?”

‘Ojee… Nu komt het jongens. Eén ding mocht nooit gebeuren: de vaas openen en Ixchel vrijlaten. Dan zou de vaas langzaam barsten en uit elkaar vallen. En dat zou betekenen dat Ixchel nooit meer terug naar haar geliefde koning zou kunnen. En dat hij nooit rust zou vinden.’ 

Mijn mening 
Een nieuw deel in de fantastische Tempeljagers-serie van Michael Reefs, daar verheugde ik me enorm op!  Deel 6 alweer! En dit keer reizen we met de Tempeljagers naar Mexico, naar de Maya’s en hun jungle vol eeuwenoude tempels en mysteries…

Voor de jaarlijkse straatmarkt is ook Chateau Ravenhorst – waar Noah en Finn wonen – binnenstebuiten gekeerd om spullen te vinden om te verkopen. Bij de spullen zit ook een antieke vaas. Als een vrouw hem wil bekijken en met veel moeite weet te openen, lijkt er iets uit te ontsnappen, als een soort geest uit de fles… Tante Lara heeft meteen door dat dit een slechte zaak is en dat de vaas zéker niet te koop is.
Het blijkt een Mexicaanse statief-vaas van de oude Maya’s, gemaakt ter ere van de maangodin Ixchel. Haar geest zat in de vaas; ze was daar voor haar eigen veiligheid in opgesloten door haar geliefde koning Chak, zodat ze na zijn dood voor altijd bij hem zou zijn. Maar de vaas is kennelijk ooit uit de graftempel geroofd en via een lange weg bij Chateau Ravenhorst terechtgekomen. Dat de geest van de maangodin nu vrij rondzwerft is een ramp, niet alleen is zijzelf niet veilig, de geest van haar koning Chak zal geen rust meer hebben en dat kan hele grote gevolgen hebben…
Op naar Mexico dus! Op zoek naar Ixchel, die zich vast verborgen houdt in één van de véle ‘cenotes’ in de jungle, en de (zeer goed verborgen) tempel van koning Chak, om de geliefden te herenigen. Maar: de gevaarlijke Mentiri-leden zijn toevallig óók op zoek naar zijn tempel, om veel duisterdere redenen: het is de toegang tot het Rijk der Schaduwen, de onderwereld. En het is bijna Día de Muertos, en dan kun je daar zielen van overledenen terughalen…
Aan de Tempeljagers om de mysteries van de Maya’s op te lossen en weer eens de wereld te redden!

Veel korter kon ik mijn samenvatting niet maken, sorry.  En ik had nog wel véél meer willen vertellen over het fantastische verhaal, maar ja, dat gaan we niet doen natuurlijk! #enthousiast
Het verhaal begint meteen weer heerlijk spannend met die ‘geest uit de fles’ waardoor ik al gelijk helemaal lekker in het verhaal zat en niet kon wachten om te weten te komen wat er allemaal voor spannends zou gaan gebeuren…
In dit verhaal speelt Tess, net als in boek 2, weer de hoofd-hoofdrol en naarmate het verhaal vordert wordt wel duidelijk waarom dat zo toepasselijk is…  Verder spelen natuurlijk gewoon álle Tempeljagers – tweeling Noah en Finn, Tess’ vriendin Kim en de avontuurlijke tante Lara – een hele grote rol in het verhaal, want alleen samen kunnen ze bereiken wat ze willen.
Wat een geweldig avontuur was dit weer!!! Ik ben zo gek op deze serie! Het hele verhaal speelt zich voor mijn ogen af als een soort Indiana Jones-actie-film (verfilming graag!!). Zo gaaf weer!! Die omgeving daar in Mexico bij die bijzondere (oude) Maya’s, de zoektocht door de ondoordringbare jungle vol geheime, mysterieuze plekken, de levensgevaarlijke confrontaties met de Mentiri, de raadsels en puzzels die ze uiteraard op te lossen hebben in de tempel(s), de moed en samenwerking van de jonge vrienden… Retespannend weer! En op het einde had ik zelfs een brok in mijn keel… 
Wat een genot dit boek en wat een genot blijft deze serie! Meer graag! Veel, veel meer! Ik krijg er maar geen genoeg van. (En Remy ook niet!) 

‘Dit is toch bizar,’ fluistert Finn. ‘Als we die vaas niet hadden gevonden, dan waren we niet op de hoogte geweest van dit nieuwe plan van de Mentiri.’
‘Daar moeten we blij om zijn,’ zegt Kim. ‘Nu kunnen we met z’n allen proberen te verhinderen dat ze het Rijk der Schaduwen bereiken. En tegelijkertijd moeten wij die vaas zo snel mogelijk terugbrengen naar de graftombe van Koning Chak.’ 

Het Rijk der Schaduwen 
ISBN 9789030509301 – Uitgever: Billy Bones – 270 pagina’s – Verschenen: maart 2023 – Deel 6 in De Tempeljagers-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.