Papegaaiduiker – Martin Jenkins & Jenni Desmond

Hij is niet de grootste, de snelste of de luidruchtigste. Hij heeft feloranje poten, een mollig lijfje en de mooiste snavel ooit (in ieder geval in de lente en de zomer).

Korte inhoud 
“Al ken je zijn naam misschien niet, iedereen herkent de clown van de zee, met zijn zwart-witte veren en felgekleurde snavel: de papegaaiduiker.
Maar hoe leeft hij?
Wat gebeurt er in zijn hol?
Hoe neemt hij al die vis mee in zijn snavel?

Ontdek de wondere wereld van de papegaaiduiker in dit prachtige prentenboek van Martin Jenkins en de prijswinnende illustrator Jenni Desmond.”

De papegaaiduiker!
Om papegaaiduikers te zien, moet je geduld hebben. Ze zijn er niet altijd. De winter brengen ze ver op zee door.

Mijn mening 
Van Martin Jenkins las ik al wat mooie natuurboeken en op de (natuur)illustraties van Jenni Desmond ben ik helemaal verliefd, Papegaaiduiker sprak me dan ook meteen aan!

We maken kennis met de zeevogel met de mooiste snavel ooit (in de lente en zomer dan): de papegaaiduiker. In het voorjaar zijn ze weer te spotten op sommige kusten in Europa, na een winter ver op zee. Met een beetje geluk komen ze hun partner van vorig jaar weer tegen en kunnen ze samen hun oude nest opzoeken om weer één ei uit te broeden. En dan begint het (op)voeden van hun hongerige papegaaduikerkuiken!

Papegaaiduikers leggen elk jaar één ei. Het mannetje en vrouwtje broeden om de beurt.

Dit informatieve prentenboek vertelt kort maar krachtig, heel fijn laagdrempelig voor jonge kinderen, het verhaal van twee papegaaiduikers en hun kuiken. Van hun aankomst aan de kust in de lente, tot het nest opschonen, het ei om de beurt uitbroeden, tot het uitvliegen van het kuiken. Zo krijg je een mooi beeld van hoe dat deel van het leven van een papegaaiduiker eruitziet. Je wordt echt even meegenomen hun wereld in.
En achterin staat dan nog iets meer informatie over papegaaiduikers en wordt verwezen naar websites voor als je nieuwsgierig bent geworden naar deze bijzondere vogel en nóg meer te weten wilt komen.

En de illustraties zijn om van te smullen! Echte Jenni Desmonds: heel erg kleurrijk en superlief. De papegaaiduiker komt helemaal tot leven!
Ik ben verliefd op het hele boek, maar op de illustraties op de schutbladen nog het allermeest.

Een heel fijn kinderboek om al op jonge leeftijd (4+) kennis te maken met de bijzondere, kleurrijke papegaaiduiker. Een helder, compact verhaal en hele fijne illustraties. Het smaakt gegarandeerd naar meer!

Meestal houdt een papegaaiduiker zo’n tien vissen tegelijk in zijn snavel, maar soms zijn het er wel honderd!

Papegaaiduiker 
ISBN 9789047714354 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2023 – Vertaald door: Steven Blaas – Illustraties: Jenni Desmond – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.