Dolende zielen – Angela Marsons

‘Wat krijgen we…’ mompelde Bryant, zijn blik op dezelfde plaats als die van Kim gericht.
Er stak iets uit de oogkas dat daar niet hoorde.

Korte inhoud 
“Wanneer archeologen bij een opgraving in Black Country een verzameling menselijke botten aantreffen, wordt een doodgewone weide plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat er in het graf meer dan één persoon begraven ligt en dat de slachtoffers op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt. Samen moeten ze een duister geheim ontrafelen dat meerdere families in Black Country in zijn greep houdt. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de gecompliceerdste zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar en de tijd dringt. Kan Kim de zaak oplossen en haar team redden voordat het te laat is?”

Kim fronste opnieuw. De schedel in dat veld was háár zaak of hij was het niet.
‘Dit wordt een gemeenschappelijk onderzoek, waarbij inspecteur Travis en jij gezamenlijk de leiding hebben.’ 

Mijn mening 
Een nieuwe Kim Stone!  Deel 6 in deze heerlijk spannende serie. Ik ben toen het boek binnenkwam meteen begonnen met lezen!

Bij een forensisch archeologische opgraving, een les in veldwerk voor studenten, wordt écht een vondst gedaan: een verzameling menselijke botten. En het is duidelijk dat deze mensen geleden hebben.
Inspecteur Kim Stone is gauw ter plaatse, maar haar aartsvijand inspecteur Tom Travis ook… De plaats delict ligt namelijk precies op de grens van hun districten. Wie zal de zaak toegewezen krijgen? Kim is al geïntrigeerd en wil niet meer loslaten! Tot grote frustratie van beide inspecteurs, die lang geleden werkpartners waren tot er iets gebeurde wat hun relatie kapotmaakte, zullen ze moeten samenwerken… En die samenwerking gaat zéér moeizaam.
Kim zal het ook nog eens zonder haar trouwe team moeten doen, alleen zij zit op de ingewikkelde zaak van de archeologische vondst. Haar team is ondertussen druk bezig met een reeks haatmisdrijven die elkaar rap opvolgen… Ze duiken diep in dat afschuwelijk duistere hol en dat is zeker niet zonder gevaar!

Ik heb van begin tot eind gesmuld van dit mega spannende verhaal!
Die Kim Stone die moet samenwerken met inspecteur Travis, met wie ze altijd mot heeft, en wat dan ook onwijs moeizaam gaat, en dan óók nog eens zonder haar eigen fijne mensen, die zonder haar ook heel erg hun draai moeten zien te vinden…  Zullen Kim en Travis de lucht een beetje kunnen klaren en deze gezamenlijke zaak tot een goed einde brengen? Wat is er eigenlijk gebeurd in het verleden tussen die twee?
En zullen Bryant, Dawson en Stacey met elkaar een goede manier vinden om te werken? Letten ze wel goed genoeg op elkaar? De haatmisdrijven waar ze aan werken en de racistische engerds waarmee ze te maken krijgen kunnen maar zo onder je huid kruipen…
Er gebeurt aan alle kanten héél veel! Ik moest goed mijn aandacht bij het verhaal houden. Maar het verhaal is zo onwijs pakkend en leest zo heerlijk weg, dat dat geen enkel probleem was. En ik had er ook alle vertrouwen in dat het geheel op een zeer bevredigende manier samen zou komen en het ook echt allemaal van belang zou zijn. Maar hoe??? Lekkerrrrr!!!
Wat een zenuwslopende gebeurtenissen, zeker aan het einde… Heftig hoor! Ik zat echt ‘op het puntje van mijn stoel’ te lezen! Zó spannend… En het verhaal ook zo beangstigend (realistisch)… Brrr… Ik heb dit boek bijna in één ruk uitgelezen, dat kon gewoon niet anders! Continu spannend en boeiend en op het einde echt retespannend. Wow, wat een verhaal… More please!!!

Waar was hij?
Wie had hem dit aangedaan?
Wat had hij misdaan?
Waarom werd hij zo behandeld?

Dolende zielen 
ISBN 9789022598238 – Uitgever: Boekerij – 416 pagina’s – Verschenen: maart 2023 – Vertaald door: Textcase – Deel 6 in de Kim Stone-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.