Ruimterockers – Tom Fletcher

Het was niet de bedoeling om astronomische rocksterren te worden, of om met slechts de kracht van muziek te voorkomen dat de wereld werd verwoest door een gemeen buitenaards wezen. Het… gebeurde nou eenmaal.

Korte inhoud 
“Sjors, Neila en Ram zitten in een band. De SLECHTSTE band op aarde! Hun optreden op school begint bijna als er iets HEEL BIZARS gebeurt… De band wordt de ruimte in gestraald!
Er staat een groots avontuur op hen te wachten. De vrienden moeten een BANDCOMPETITIE in de RUIMTE winnen om terug te keren naar de aarde…
GAAT HET DE RUIMTEROCKERS LUKKEN?”

‘Drie woorden: ONTVOERD. DOOR. ALIENS,’ zei Ram, die het stof van zich af klopte.

Mijn mening 
Ik hou van de boeken van Tom Fletcher! Altijd heerlijk avontuurlijk en vol humor.  Deze ook weer?

Sjors (bassist & zanger), Ram (drummer & ruimtegek) en Neila (gitarist met podiumvrees) hebben samen een band: De Aardbewoners. Erg goed zijn ze niet (misschien zijn ze zelfs wel ‘de slechtste band op aarde’), maar ze willen toch graag meedoen aan De Beste Band Wint op school. Hun grootste concurrenten: De Sukkelz, die vorige keer wonnen (en die veel beter zijn…).
Wanneer De Aardbewoners aan hun optreden willen beginnen, worden ze opgestraald de ruimte in… Sjors wilde Rams verhalen over aliens nooit geloven, maar nu zal hij wel moeten: ze komen terecht in een enorm stadion vól aliens! Daar zullen ze het in een competitie, georganiseerd door megaslechterik Megavolt, op moeten nemen tegen bands van allerlei planeten en ‘de beste band in het universum’ worden om ooit weer thuis te komen… De verliezers verliezen hun planeet…
Zal het de ‘Ruimterockers’ lukken om te winnen en álle planeten te redden?

‘Welkom bij de hardste, heftigste en dodelijkste wedstrijd in het universum!’

Sjors vertelt ons het verhaal, want hij heeft alles opgeschreven in zijn Rockschrift, waarin hij ook zijn liedjes schrijft. (Hij heeft het schrift van school ‘geleend’ ) Zo beleven we dus alles vanaf de eerste rij mee!
En wat een geweldig avontuur is het! Denken ze mee te gaan doen aan een wedstrijd op school, staan ze ineens in een overvol stadion vol aliens en moeten ze strijden op leven en dood…  Het verhaal is van begin tot eind heerlijk pakkend en spannend en zit vol humor! (De Sukkelz, Michael Dublé > een alienzanger met twee hoofden, Piet-sa > gerecht van aarde klaargemaakt door een alien, etc…) Ik heb zo zitten gniffelen tijdens het lezen! En de twist op het einde vond ik ook erg leuk.
Het is weer een superfijn verhaal, écht Tom Fletcher. En het boek staat ook weer heerlijk vol illustraties en speelse vetgedrukte woorden e.d., een heel aansprekend geheel.
Ik zat de hele tijd heerlijk in het verhaal en had het boek in no-time uit, ik vloog erdoorheen, het is superfijn geschreven. Ik verheug me nu al meteen weer op een volgend avontuur van Tom Fletcher! (Nog een Kerstmisaurus, toch echt mijn favoriet van hem, misschien? )

PS: Leuk extraatje: er staan QR-codes in het boek waarmee je de heerlijk rockende liedjes die erin voorkomen kunt luisteren op o.a. Spotify (wel in het Engels).

‘Oké, we moeten dus harder rocken dan alle andere bands, de Zwaartekrachtgok inzetten, Megavolt verslaan en dan worden alle planeten gered en kunnen we naar huis?’ zei ik. ‘Ehm, ben ik de enige die dit maar niets vindt?’ 

Ruimterockers 
ISBN 9789030509172 – Uitgever: Billy Bones – 360 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Mijke van Leersum – Illustraties: Dynamo – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.