Het verborgen land: De strijd om de magische wens – Chris Colfer

‘Zou ik het bijna vergeten. Ik heb nóg een cadeau!’ zei ze, en ze sprong op en liep de kamer uit. Ze kwam terug met een dik, oud boek met een donkerrode kaft waarop in grote gouden letters HET VERBORGEN LAND gedrukt stond.

Korte inhoud 
“De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte een zwarte schim, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg.”

‘Weet je waar we zijn?’
‘Ik denk het wel,’ zei Alexandra.
‘Waar dan?’ vroeg Koen, die niet wist of hij het wel wilde weten.
‘Koen, we zijn in het boek verdwenen,’ legde ze uit, maar hij begreep het niet. ‘Ik denk dat we in Het verborgen land zijn.’ 

Mijn mening 
Wat ziet dit boek er prachtig uit!  Ik was meteen verliefd op het uiterlijk en de korte inhoud sprak me ontzettend aan – wie wil er nou niet in een sprookjesboek verdwijnen??? – dus ik had onwijs veel zin om dit jeugdboek (10+) te gaan lezen!

Tweeling Alexandra en Koen (12) hebben het moeilijk sinds hun vader is overleden, ze noodgedwongen weg moesten uit hun fijne huis en hun moeder extra veel moet werken. Alexandra voelt zich eenzaam, ze is heel slim en leergierig, maar heeft geen vrienden, en Koen heeft wel vrienden, maar komt moeilijk mee op school, waar hij af en toe gewoon in slaap valt.
Voor hun twaalfde verjaardag komt hun reislustige oma op bezoek en ze geeft hen het oude sprookjesboek waar zij en hun vader zo gek op waren toen ze kleiner waren: HET VERBORGEN LAND. Dit sprookjesboek is geen gewoon boek en het zet het leven van de tweeling op zijn kop!
Ze verdwijnen ín het boek en komen terecht in de wereld die ze kennen van verhalen; van Roodkapje, Assepoester, Rapunzel, Doornroosje, etc… Maar het is daar niet allemaal rozengeur en maneschijn en niet alle sprookjes blijken te eindigen met ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’.
Om weer thuis te komen, zullen Alexandra en Koen acht items moeten verzamelen die samen de Magische wens activeren. Het wordt een spannende zoektocht, door vele koninkrijken en met vele gevaren op de loer, waaronder De Boze Stiefmoeder…

Het is een dikkerd dit kinderboek, 424 pagina’s, maar ik kan je alvast verklappen dat ik dat totaal niet door heb gehad! Ik vloog erdoorheen. Ik werd van begin tot eind meegesleurd het verhaal in en die geweldige sprookjeswereld in, en beleefde van A tot Z alles intens mee met de moedige tweeling.  Het boek had nog wel twee keer zo dik mogen zijn…
Boeken zijn een fijne ontsnapping aan de werkelijkheid en in dit verhaal vrij letterlijk! Aan de ene kant willen Alexandra en Koen gauw weer naar huis, hun moeder zal zich zorgen maken, maar aan de andere kant (vooral Alex haar gevoel) willen ze nog wel even in die fantastische wereld vertoeven en hun lievelings-sprookjesfiguren in levende lijve ontmoeten. Wanneer krijg je die kans nou? Alle verhalen die oma en hun vader hen altijd vertelden komen hier tot leven. Al blijken de personages hier mensen van vlees en bloed met ieder zo hun eigen problemen. Ze zijn levensecht… (Heerlijk! )
Alex en Koen doen met hun zoektocht alle koninkrijken in Het verborgen land aan, zo krijg je meteen een rondleiding langs al die heel verschillende plekken en hun bewoners, echt geweldig gedaan!
Ze beleven echt een geweldig avontuur en ik heb er onwijs van zitten smullen. Spanning, avontuur, humor, magie: ik wilde alleen maar doorlezen en baalde flink toen het boek uit was… Echt even helemaal ontsnappen en ontspannen… Wat een fantastisch verhaal!! Ik wil meer!!! Gelukkig zijn er nog een paar delen in deze serie te gaan! Nu duimen dat die ook vertaald gaan worden.
Heb je net als ik enorm genoten van Pages & Co en Het Land van Raas dan is dit zeker een boek voor jou! 

Als in het dagboek een manier stond om thuis te komen, dan volgden ze die op. Ze moesten wel.
Ze stonden op het punt de grootste speurtocht van hun leven te beginnen.

De strijd om de magische wens 
ISBN 9789464041552 – Fontaine Uitgevers – 424 pagina’s – Verschenen: maart 2022 – Vertaald door: Jasper Mutsaers – Illustraties: Brandon Dorman – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.