Drakenstorm 1 & 2 – Alastair Chisholm

Draken? Die bestaan niet in Draconis, toch?
(…) de Drakenstorm brak uit en de draken trokken zich
voorgoed terug in hun eigen drakenwereld.
Daarom zijn er in Draconis geen draken meer.
Of dat dachten de mensen tenminste…

Drakenstorm deel 1 & 2 
We kregen als verrassing met Sinterklaas een superleuk cadeautje van Uitgeverij Leopold in de brievenbus: Deel 1 & 2 van de kinderboekenserie Drakenstorm. Die kenden we nog helemaal niet, maar het trok ons wel meteen aan, dus we waren heel erg blij!

Tom hapte naar adem. Een echte draak! Het was een draak!
Hij wilde eigenlijk hard wegrennen. In plaats daarvan stak hij langzaam zijn hand uit en raakte voorzichtig de snuit van de draak aan.

De drakenleerling 
“Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?”

Daar!’ fluisterde Cara. Half verborgen in het puin was een diep gat – een donkere opening die naar een ruimte onder de grond leek te leiden. Voor de ingang hing een bord waarop stond:
VERBODEN TERREIN. NIET BETREDEN.
Zilverdief siste zachtjes: ‘Er is daar beneden iets verborgen. Ik kan het ruiken.’
 

De verboden grot 
“Cara en haar draak Zilverdief ontdekken een verboden grot. Ze voelen aan alles: daar wordt iets verborgen gehouden dat geheim moet blijven. Cara en Zilverdief zijn vastbesloten om te ontdekken wat dat is.”

Mijn mening 
Het is dat we De Gorgels nog aan het voorlezen waren in december, anders had ik meteen aan deze boeken moeten beginnen! Ze moesten nog eventjes wachten dus, maar nu hebben we ze alweer uit! 

In deel 1, De drakenleerling, leren we Tom(ás) kennen, de zoon van de smid. Af en toe denkt hij iets raars te zien en horen in het vuur… Op een dag komt er een vreemdeling aankloppen, een dienaar van de koning, die hem uitnodigt voor een opleiding tot klerk. De kans van Toms leven! Maar de vriendelijke Malik brengt hem niet naar het internaat zoals hij zei, maar naar een geheimzinnige deur in een verlaten steegje. En daarachter gaat een wereld voor Tom open… Een wereld waarin draken zeker nog wel bestaan, een wereld waarin hij Drakenziener is en hij bij het Drakenzienersgilde zijn eigen draak Ijzerschild leert oproepen en verzorgen en nog veel meer…

In deel 2, De verborgen grot, leren we Cara en haar draak Zilverdief kennen. Ook Cara weet eerst nog niet dat ze Drakenziener is en dat de vriend ‘in haar hoofd’ die ze al haar hele leven hoort, haar draak is. Maar Malik brengt ook haar naar het geheime Drakenzienersgilde, waar ze van alles leert en Zilverdief eindelijk in het echt ontmoet, haar beste vriend. Ze zijn gewend, door het op straat leven, om alleen elkaar te vertrouwen, dus Cara maakt moeilijk vrienden. Als ze een geheime grot ontdekt, waar volgens Zilverdief iets verborgen zit, gaat ze verder op ontdekking uit, maar dat is heel gevaarlijk en misschien zou ze toch echt wel wat hulp kunnen gebruiken…

Wat hebben wij met zijn drietjes genoten van deze boeken!  Ze lezen echt onwijs heerlijk weg én voor (vooral dat voorlezen gaat niet bij ieder boek even soepel, ik weet niet precies waar dat dan door komt). In principe deden we iedere avond twee hoofdstukken, maar dat was vaak in de praktijk toch echt even anders.  Meer, meer, meer… We vlogen erdoorheen. En na het spannende eerste deel, waarin we leerden over Drakenzieners, het gilde, dat alles geheim moet zijn en dat er nog best wat vreemde dingen in de stad gebeuren, zijn we meteen doorgegaan in deel twee! Superleuk dat je in ieder deel een andere jonge Drakenziener en draak leert kennen en ondertussen die wereld steeds wat beter leert kennen.
Ook deel twee was weer heerlijk spannend en had zo zijn mysteries. En allebei de hoofdpersonen waren erg leuk, erg verschillend, erg fijn om te leren kennen! En de draken verschillen ook allemaal enorm van elkaar, je leert dus ook per deel een draak en zijn specifieke krachten kennen.
Op naar meer! Er zijn nog wel wat geheimzinnige dingen op te lossen en leerlingen en hun draken te gaan en dat vinden wij helemaal niet erg. In april verschijnt deel drie en daar kijken we al enorm naar uit!

Drakenstorm 1 & 2 
ISBN 9789025882105 & 9789025883508 – Uitgeverij Leopold – 96 pagina’s – Verschenen: 2021 & 2022 – Vertaald door: Laurent Corneille – Illustraties: Daniëlle Futselaar – Deel 1 & 2 in de Drakenstorm-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.