Audrey Hepburn – Megan Hess

Zowel op het witte doek als daarbuiten stal Audrey Hepburn harten met haar onconventionele schoonheid, natuurlijke manier van acteren en ongedwongen charme.

Korte inhoud 
“Dit is het schitterend geïllustreerde levensverhaal van actrice en fashion icon Audrey Hepburn gemaakt door de internationaal bekende mode-illustrator Megan Hess.
Audrey Hepburn werd in België geboren en had een Nederlandse moeder van adellijke komaf en een Britse vader. Ze werd niet alleen een van de beroemdste en meest geliefde actrices van de 20ste eeuw, maar groeide ook uit tot een waar stijlicoon.
Audrey verkoos liefde en geluk boven succes en roem, en zelfs op het hoogtepunt van haar carrière slaagde ze erin trouw te blij ven aan de waarden die haar uniek maakten.”

Audrey joeg liever liefde en geluk na dan succes en roem. Zelfs op het hoogtepunt van haar carrière bleef ze haar unieke eigenschappen en waarden trouw.

Mijn mening 
Ik ben al mijn hele leven verliefd op Audrey Hepburn, vanbinnen en vanbuiten een onwijs mooi mens, en ik was ook op slag verliefd op dit prachtig geïllustreerde boek van Megan Hess!

In drie delen – De vrouw, Haar werk, Haar erfgoed – neemt Megan Hess ons mee door het leven van Audrey Hepburn. Met bij ieder deel een korte introductietekst en daarna héél veel zeer herkenbare illustraties – er bestaat geen twijfel over wie/wat er afgebeeld wordt – en daarbij steeds korte informatieve tekstjes, krijg je alles bij elkaar genomen een zeer compleet beeld van Audrey, haar leven, haar werk, haar modegevoel, haar familiegevoel, haar liefde voor kinderen in nood, etc…

Ik hou dus ontzettend van Audrey, maar óók van mooie illustraties, dus dat komt in dit beeldverhaal perfect samen! Want, wat een plaatje van een boek is het! Vanbuiten met dat aansprekende Tiffany Blue én goud op snede, vanbinnen met al die prachtige zwart-wit-turquoise-gouden illustraties. Ik ben er helemaal weg van.
Wat ik wel een minpuntje vond: Audrey wordt niet ouder, ze oogt vanaf volwassen leeftijd continu hetzelfde, ook in haar UNICEF-tijd. Dat vond ik wel jammer, hoe mooi de illustraties ook zijn.
Maar: dit cadeauboek/(compacte)koffietafelboek is écht een aanwinst voor iedere Audrey Hepburn-liefhebber. Het zal er bij mijn Audrey-collectie zeker tussenuit springen. Een prachtig eerbetoon aan een prachtmens! 

Haar hele leven heeft Audrey haar ongeëvenaarde gevoel voor mode behouden. Ze stond erom bekend dat ze van elke outfit iets klassieks kon maken.

Audrey Hepburn 
ISBN 9789043923972 – Kosmos Uitgevers – 192 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Tekst & Illustraties: Megan Hess – Vertaald door: Marjan Doets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.