Amari en het Spel der Magiërs – B.B. Alston

Het is net alsof de tijd compleet stilstaat. Voor iedereen, behalve voor mij.
Pas op voor onzichtbaar gevaar. Is dit waarvoor het gelukskoekje me wilde waarschuwen?

(Let op! Kan spoilers bevatten als je het 1e deel nog moet lezen!)
Korte inhoud 

“Amari heeft het voor elkaar: ze heeft haar broer Quinten gevonden en – klein detail – ook de hele bovennatuurlijke wereld gered. Haar eerste zomer als Junior Agent aan het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken moet een makkie worden. Toch?

Maar Amari heeft veel aan haar hoofd: het Bureau krijgt een nieuwe directeur en er rust een vloek op haar broer. Als ze wordt gevraagd om leider van het Genootschap der Magiërs te worden, bedankt ze voor de eer. Maar er is iemand anders die dat wél wil, iemand die gevaarlijke plannen heeft…

Zo stort Amari zich in het Spel der Magiërs, een wedstrijd die de toekomst van alle magïers zal bepalen. De winnaar krijgt bovendien iets wat Quinten heel hard nodig heeft, dus Amari moet in actie komen!”

‘Maar begrijp wel dat de gevolgen ernstig zijn als je de Kroon weigert.’
Een vlaag van opluchting glijdt door me heen. ‘Ik begrijp het.’
‘Nee,’ antwoordt hij, ‘ik denk niet dat je het écht begrijpt. Maar dat komt vanzelf wel.’ 

Mijn mening 
Na het fantastische eerste boek over de moedige Amari, Amari en de Nachtwachters, verheugde ik me meteen enorm op het tweede deel! Nu is het er dan eindelijk!

Amari (13) heeft vorige zomer haar broer Quinten gevonden, ontdekt dat er een bovennatuurlijke wereld bestaat, dat ze zelf magische krachten heeft én ze heeft ook nog even de bovennatuurlijke wereld gered…
Amari is een Magiër en die “staan bekend om twee dingen: onvoorstelbaar hoge magieniveaus en een lange geschiedenis als ’s werelds grootste slechteriken”, dus ze heeft heel wat te bewijzen. Deze zomer opnieuw… Ze heeft fans, maar ook nog altijd vijanden, dus haar eerste zomer als Junior Agent voor de afdeling Bovennatuurlijk Onderzoek van het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken, zal niet heel gemakkelijk worden.
En dat wordt het zéker niet, want er gebeurt iets vreselijks, waarvoor een Magiër meteen als schuldige wordt aangewezen. En Amari is dus ook een verdachte. De nieuwe Eerste Minister, Been, heeft een hekel aan ‘OnGewensten’ en zou Amari het liefst schorsen, maar ze is te populair. Dus Amari kan toch gewoon als Junior Agent aan de slag. Ze hoopt uit te zoeken wie er achter de ramp zit die er gebeurd is en dat zal in het geheim moeten, want ze wordt aan alle kanten tegengewerkt en in de gaten gehouden. Maar gelukkig staat ze er niet alleen voor!
Ze zal het moeten opnemen tegen nieuwe vijanden en oude… En zelfs moeten strijden op leven en dood in een Spel der Magiërs om een oorlog te voorkomen…

Ik kan meteen verklappen dat ik onwijs genoten heb van dit boek!
Wat er in het eerste deel gebeurde kwam gelukkig (het was al een tijdje geleden!) al vrij snel weer terug tijdens het lezen, doordat er heel fijn wat dingen aangehaald werden. Het verhaal is vanaf het begin heel erg pakkend, je wordt meteen meegesleurd het avontuur in, in die bijzondere bovennatuurlijke wereld met al die bijzondere magische/bovennatuurlijke personages. Het duizelde me af en toe wel even in het begin van de vele informatie, gebeurtenissen en personages, maar toen ik er eenmaal lekker in zat, was er ook echt geen stoppen meer aan. Zó spannend! En ik leefde intens mee met Amari die wéér moet bewijzen dat echt niet alle Magiërs slecht zijn, wat extra moeilijk wordt met hooggeplaatste personen die anti-magiër zijn en je aan alle kanten tegenwerken. Ze is niet alleen in het geheim op zoek naar wie de ramp veroorzaakt heeft, ze moet het – nadat ze in eerste instantie de Kroon geweigerd heeft van het Genootschap der Magiërs – ook opnemen tegen een levensgevaarlijke vijand in het Spel der Magiërs, om te voorkomen dat dingen nóg verder uit de hand lopen. Veel voor een meisje van dertien! Maar Amari geeft nooit op, ze wil dat haar broer trots op haar kan zijn en ze kan niet tegen het onrecht dat ‘OnGewensten’ wordt aangedaan. Deze moedige dame heeft gelukkig hulp van o.a. haar beste vriendin Elsie en maakt meer vrienden, maar of iedereen te vertrouwen is, is ook maar de vraag…
Wat een held is Amari! Ze blijft doorzetten, ondanks alle tegenslagen en tegenwerking. Van hoop naar wanhoop heen en weer geslingerd, net als de lezer.  Wat een geweldig avontuur weer! Magisch mooi, onwijs spannend en meeslepend en met hele fijne personages en gave locaties! Ik wil NU meteen deel 3 graag!!!  Meer, meer, meer! Ik heb nog lang geen genoeg van de avonturen van Amari.

‘Goed zijn is een keuze, Amari. En het is er een die je constant moet blijven maken. Hoe zwaar het ook wordt. Hoe verleidelijk het ook is om die duisternis te laten winnen.’ 

Amari en het Spel der Magiërs 
ISBN 9789402709926 – Uitgever: HarperCollins Holland – 400 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Vertaald door: Sandra Hessels – Deel 2 in de Amari-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.