Horrorland: Ik kom je halen – K.R. Alexander

Iemand wil dat ik naar de begraafplaats kom.
Om middernacht.
Iemand wil me bang maken.

Korte inhoud 
“Met Halloween vinden vijf kinderen elk een mysterieus briefje in hun kluisje. Ze worden uitgedaagd om om middernacht naar de begraafplaats te komen. Eenmaal daar jutten ze elkaar op en voor ze het weten graven ze allemaal met hun handen diep in de aarde. Maar naar wat graven ze eigenlijk?
Al snel worden de gevolgen van hun actie duidelijk: ze hebben een duistere kracht losgelaten die hen stuk voor stuk confronteert met hun grootste nachtmerrie. De enige manier waarop ze dit kunnen overleven, is door hun angsten te overwinnen…”

‘Waarom?’ roept ze uit. ‘Waarom moeten het nou altijd clowns zijn?’
Ik knijp even in haar schouders. ‘Omdat iedereen bang is voor clowns. Zelfs clowns zijn bang voor clowns. Dat is gewoon aangeboren of zo.’ Ik weet best dat haar angst voor clowns een andere oorzaak heeft, maar daar zou ik nooit over beginnen. Er zijn dingen waar we niet over praten. Zoals clowns.

Mijn mening 
Ik hou zo van de Horrorland-reeks! Dit zevende boek in de reeks is weer van K.R. Alexander, mijn favoriete auteur tot nu toe!

April en haar beste vriend Andres vinden met Halloween een mysterieus briefje in hun schoolkluisje: ze moeten om middernacht naar de begraafplaats komen… April wil eigenlijk niet gaan, ze is echt bang, maar Andres denkt dat oudere kinderen een geintje met ze uit willen halen en is wel nieuwsgierig. Eenmaal daar aangekomen blijken ook Deshaun (die ook liever niet gegaan was), zijn beste vriend Kyle én pestkop Caroline er te zijn. Op een verweerde grafsteen staat ‘Vind me’ met een pijl naar beneden. Maar ze gaan toch niet serieus iets opgraven daar in het donker??
Caroline weet April op te jutten en voor ze het weten, graven ze toch alle vijf naar dat wat opgegraven moet worden. En dat heeft grote gevolgen… Een geintje is het zeker niet! Er is iets duisters losgelaten en de vijf kinderen worden geconfronteerd met hun grootste angsten.
Weten ze die angsten te overwinnen? En zullen ze het weten te overleven?

Ik weet niet wat we hebben opgegraven, maar het heeft ons gevonden.

Wat ziet dit boek er creepy uit, hè?! Ik kreeg meteen IT-feels!  En het verhaal was net zo creepy als het boek eruitziet!!  (CLOWNS!!!)
Ik vond het van begin tot eind een super spannend, super meeslepend, super griezelig verhaal. Heerlijk! De angsten waar de kinderen mee geconfronteerd worden – clowns, levend begraven worden, geesten, haaien, etc. – hebben allemaal nog weer onderliggende angsten – de kinderen hebben ieder zo hun eigen sores – en ze zullen moeten gaan ‘graven’ om die angsten het hoofd te kunnen gaan bieden… In eerste instantie lijken de beste vrienden (April & Andres/ Deshaun & Kyle) i.p.v. samen te werken en elkaar te steunen juist verder uit elkaar te drijven (schaamte, bang niet geloofd te worden, enz.), maar gelukkig weten ze elkaar natuurlijk wel weer te vinden en zelfs een band op te bouwen met de anderen van de groep. Alleen samen kunnen ze uit deze nachtmerrie komen, maar: ze zullen zélf hun confrontaties aan moeten gaan… Je leest het verhaal wisselend vanuit alle vijf de hoofdpersonen, waardoor je ze goed leert kennen en je meer te weten komt over wat er allemaal speelt. Echt heerlijk boeiend en spannend allemaal! En het verhaal leest echt lekker vlot weg, de speelse opmaak af en toe maakt het nog sfeervoller én er zit ook nog humor in het verhaal!
Ik heb van A tot Z zitten genieten van dit Horrorland-verhaal en verheug me nu alweer enorm op een volgend boek in de reeks!!!

‘Je kunt niet ontsnappen aan de angst waarmee je leeft, en je kunt niet ontsnappen aan mij.’ 

Ik kom je halen 
ISBN 9789020623864 – Uitgeverij Kluitman – 286 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.