Schijndood – Angela Marsons

Ze wist dat ze ging sterven – en ze wist ook dat ze daar niets tegen kon doen.

Korte inhoud 
“Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen. Zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?”

Alle kleur was weggetrokken uit het gezicht van de professor, terwijl hij naar het lichaam bleef staren.
Het bleef lang stil voordat hij eindelijk antwoord gaf. ‘Het spijt me, rechercheur, maar ik kan jullie niets vertellen, want dit lijk is niet van ons.’ 

Mijn mening 
De rechercheur Kim Stone-serie van Angela Marsons is er voor mij eentje in het rijtje van Arlidge en Bryndza; ik geniet er enorm van (ook van de hoofdpersoon) en kijk iedere keer uit naar een nieuw deel!

Rechercheur Kim Stone moet van haar baas met haar team een kijkje nemen bij een ‘body farm’. Eigenlijk hebben ze het daar veel te druk voor, maar orders zijn orders. Eenmaal daar ontdekt Kim een iets te vers lijk. Een moordenaar dacht de ideale dumpplek gevonden te hebben…
Terwijl Kim zich net op de zaak gestort heeft, wordt er alweer een nieuw slachtoffer gevonden op de body farm, weer met een mond vol aarde en trauma aan het hoofd. Maar: deze vrouw heeft het overleefd. Zal zij ooit wakker worden en Kim kunnen vertellen wie de dader is?
Dan verdwijnt verslaggever Tracy Frost… Wat hebben deze vrouwen met elkaar te maken? Ligt het antwoord in hun verleden? Zal Kim Tracy kunnen vinden voor het te laat is?

Ik had door concentratieproblemen iets meer moeite om lekker in dit vierde Kim Stone-verhaal te komen – lag niet aan het boek – maar toen ik er eenmaal lekker in zat, was er ook geen stoppen meer aan! Het las zoals ik gewend ben heerlijk vlot weg, met korte hoofdstukken en continue spanning, die steeds meer oploopt…  Verhaallijnen worden afgewisseld tussen o.a. Kim en in het cursief iemand die een hele zware jeugd heeft gehad, met een moeder die het ene moment heel lief kon zijn en het andere heel wreed. Wat er daar precies gaande was en over wie het gaat, wordt natuurlijk maar stukje bij beetje duidelijk.  Kim is en blijft een heerlijk intrigerende hoofdpersoon, die ik in dit boek wéér een beetje beter leerde kennen. Ze bijt zich vast in de zaak van de ‘body farm’ seriemoordenaar, maar daarnaast ook – door iets wat verslaggever en ‘pain in the ass’ Tracy Frost zei – in een cold case, waar ze uiteraard stappen in weet te maken. Kims eigen traumatische verleden wordt door gebeurtenissen opgerakeld, maar dat maakt haar alleen maar vastberadener om te slagen in haar zoektocht(en).
Ik heb genoten van het heerlijk spannende verhaal en de verschillende lijntjes die samenkomen, maar ook weer van de chemie tussen Kim en haar collega Bryant; heerlijk hoe die met elkaar kunnen omgaan en bekvechten! Vaak gegniffeld! Dit was echt weer een hele fijne, duistere en super spannende Kim Stone en ik kijk heel erg uit naar het vijfde deel!!! 

(Wel heel jammer dat vanaf dit deel de boeken in een nieuw – weliswaar heel mooi – jasje verschijnen, waarom toch altijd middenin een serie? Laat dan op zijn minst de ruggen nog een beetje aansluiten op de vorige drie delen… )

Er was één ding waarover ze bleef piekeren sinds Jemima gevonden was en dat haar nu zelfs nog meer verontrustte.
‘Bryant, waarom laat hij ze in hemelsnaam hier achter?’ 

Schijndood 
ISBN 9789022591529 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juli 2022 – Vertaald door: Textcase – Deel 4 in de Kim Stone-serie

One thought on “Schijndood – Angela Marsons

  1. Bedankt voor je recensie. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en ik vind het fijn om te horen dat het niet is tegengevallen. Ik vind het knap dat ze het iedere keer weer spannend weet te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.