Florence – Kiki van Dijk

‘Sorry voor dit vage gedoe.’ Tanya praatte snel, met een licht Italiaans accent. ‘Ik begrijp dat het heel geheimzinnig klinkt. (…) Maar het gaat om iets heel speciaals.’ 

Korte inhoud 
“Kunstrestaurateur Clea wisselt haar werk aan wereldberoemde schilderijen af met een roerig nachtleven. Als ze door haar oud-klasgenoot Tanya plotseling wordt gevraagd voor een geheimzinnige opdracht in Florence, kan ze het gevoel van avontuur niet weerstaan. Maar van flaneren langs oude palazzi en gezellige trattoria’s is geen sprake: achter alle kunst en romantiek gaat een levensgevaarlijk complot schuil. Bovendien blijkt Tanya spoorloos verdwenen. Als Clea niet heel snel besluit wie ze kan vertrouwen, zou het prachtige Florence weleens haar allerlaatste bestemming kunnen zijn…”

Als ze de komende achtenveertig uur uit hun vizier konden blijven, dan hoefde ze daarna nooit meer bang te zijn.

Mijn mening 
Ik hou van de thrillers van Kiki van Dijk! Iedere keer een andere reisbestemming, de vorige keer gingen we mee naar Parijs, dit keer is Florence aan de beurt. Maar of het een fun-tripje wordt?

Clea, kunstrestaurateur en feestbeest, krijgt op een dag een vaag berichtje van een oud-klasgenoot. Tanya kan, later aan de telefoon, niet te veel loslaten en doet heel gehaast en geheimzinnig, maar het is de bedoeling dat Clea naar Florence komt voor een bijzonder kunstwerk. Clea heeft eigenlijk wel zin in avontuur (en het ontvluchten van haar sores in Nederland) en besluit op de mysterieuze uitnodiging in te gaan. Maar eenmaal in Florence blijkt Tanya spoorloos en blijkt ze in iets levensgevaarlijks verwikkeld te zijn geweest, waar Clea nu opeens ook middenin zit. Wat is er aan de hand? En wie kan ze vertrouwen? Advocate Gloria? Journalist Giuseppe? Café-eigenaar Timo? De politie???

Ik heb altijd zo’n zin in een nieuwe Kiki! En ik werd meteen gepakt door het intrigerende geheimzinnige gedoe van Tanya (we lezen ook stukken vanuit haar en later vanuit Timo, dus hun verhaallijnen komen er naast die van Clea bij, heerlijk spannend!). Wat moet Clea nou precies komen doen in Florence? Waarom doet Tanya zo vaag? Wie zitten er achter haar en later Clea aan??? Zo eng ook, dat Clea niet weet wie van de mensen die ze daar ontmoet oprecht zijn en niet stiekem heel gevaarlijk…
Het verhaal is echt heerlijk spannend en meeslepend van begin tot eind!
Eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan, ik moest en zou weten hoe het ging aflopen. Het boek moest gewoon in één ruk uit, ik kon niet anders, haha!
Er speelt veel meer rondom de spannende gebeurtenissen in Florence, in die kunstwereld, dan je in eerste instantie denkt en ik vond het echt ontzettend mooi waar het verhaal uiteindelijk naartoe ging (ik blijf vaag, maar ik wil niet spoileren!).  Ik heb zo ontzettend genoten van deze thriller! Het is echt zo’n heerlijk verhaal! Spanning, mysterie, kunst, een mooie stad, een vleugje geschiedenis en romantiek: een geweldige combinatie! (Voor mij perfect!)
Dit is mijn favoriete Kiki van Dijk tot nu toe.  Benieuwd naar welke bestemming we de volgende keer gaan… Ik verheug me er nu al op.

Ze moest Clea zien te overtuigen van het grote belang van de opdracht zonder te veel te onthullen. Als Clea te horen zou krijgen wat er echt allemaal speelde, bracht ze haar onmiddellijk ook in gevaar.

Florence 
ISBN 9789401617253 – Xander Uitgevers – 288 pagina’s – Verschenen: juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.