Saint-Tropez – Kiki van Dijk

Beau wilde om hulp roepen, maar haar stem leek verdwenen. Ze keek op, werd verblind door twee felle lichten.
Een toeter. Piepende remmen.

KORTE INHOUD 
“In de zonnige, chique badplaats Saint-Tropez runt de Nederlandse Sylvie al jaren een immens populair restaurant. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken. Maar dan wordt ze uit het niets verdacht van ernstige corruptie en komen haar reputatie én haar restaurant in gevaar.

Als haar dochter plotseling verdwijnt, beseft Sylvie dat iemand het op haar gezin heeft gemunt. Terwijl ze koortsachtig probeert uit te vinden waar de dreiging vandaan komt, ontdekt ze steeds meer geheimen, die helemaal teruggaan tot de Parijse studentenopstand van 1968… Alles wat ze dacht te weten over haar verleden komt op losse schroeven te staan. Sylvie moet uitzoeken hoe het écht zit, en wie haar leven probeert te verwoesten, voordat het te laat is.”

Hoe was ze in deze bizarre situatie beland? Wilde iemand haar met opzet zwartmaken? (…) Les Jumelles was haar levenswerk en iemand leek dat met deze beschuldigingen kapot te willen maken.

MIJN MENING 
Een nieuwe ‘vakantiethriller’ van Kiki van Dijk! Ik verheug me er altijd enorm op! Na winters Londen, verblijven we nu in zomers Saint-Tropez…

Sylvie Meekes heeft een succesvol restaurant in Saint-Tropez. Ze heeft net een prachtig nieuw pand op een toplocatie en Netflix wil komen kijken of zij geschikt is voor hun ‘Chef’s table‘ documentaire. Beter kan niet! Behalve dan dat ze bedreigingen krijgt (van haar rivaal?), haar huwelijk onder spanning staat (kan Hugo haar succes niet aan?) en op een dag een van haar dochters niet op komt dagen… Waar is ze? Wat is er gebeurd?
Als dan ook nog eens de politie op de stoep staat en Sylvie beschuldigt van corruptie, is wel duidelijk dat iemand het op Sylvie en haar gezin gemunt heeft. Wie? Waarom? Wat voor geheimen moeten er opgegraven worden? Misschien dat journalist Xavi, die meer lijkt te weten, Sylvie kan helpen alles op te helderen…

Kiki’s boeken lezen altijd zo lekker vlot weg! Ook deze weer, ik vloog erdoorheen. Heerlijk, daar hou ik van!
Het verhaal had me meteen te pakken met wat er in het begin gebeurt met de dochter van Sylvie in Marseille en daarna de hectiek van wat er allemaal in Saint-Tropez met Sylvie en haar gezin gebeurt… Daarnaast lees je een verhaallijn in het verleden, die begint in Parijs in 1968 tijdens de studentenopstand, ook een heel roerig en pakkend gebeuren… Ik leefde enorm mee en wilde alleen maar door, door, doorlezen om te weten hoe het spannende verhaal zou aflopen!
Familiebanden, geheimen, leugens, een speurtocht naar het verleden, spanning, romantiek en een lekkere sfeervolle locatie, samen goed voor een heerlijk zomers tripje! Een lekkere ontsnapping en een fijne ontspanning, ook al zit het verhaal juist vol spanning. Goed voor een paar uur leesgenot! Of dat nou in de tuin, op het strand of op de bank is. Lezen is natuurlijk áltijd een mini-vakantie. Op naar de volgende trip! Kiki neemt ons in het najaar mee naar winters Amsterdam… Ik verheug me er alweer op!

Saint-Tropez 
ISBN 9789401619783 – Xander Uitgevers – 272 pagina’s – Verschenen: juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.