Een klok van sterren 2: Achter de bergen – Francesca Gibbons & Chris Riddell

Niemand zou geloven dat ze een deur in een boom had ontdekt, bevriend was geraakt met een prins en op de rug van reuzenvogels had gevlogen…

Korte inhoud 
“Door het geheimzinnige deurtje in de dikke boom keren de zusjes Imogen en Marie terug naar het magische koninkrijk Yaroslov, waar inmiddels veel is veranderd. Miro is nu koning, maar hij vindt het vréselijk. De boosaardige Anneshka is niet langer koningin… en dat vindt ze vréselijk oneerlijk! Dan wordt haar voorspeld dat zij koningin van het Grootste Koninkrijk kan worden. Ze is ervan overtuigd dat Marie de sleutel vormt tot de vervulling van haar droom, en dus ontvoert ze haar en neemt haar mee naar het Grootste Koninkrijk. Imogen en Miro zetten de achtervolging in, maar al snel blijkt dat er achter de bergen grote gevaren schuilen…”

De mot bracht hen naar een reusachtige boom. Zelfs nu er geen bladeren aan zaten, herkende Imogen hem direct. In de stam zat een deur. Hij had precies de goede hoogte voor een skret. Hij had ook de goede hoogte voor een mensenkind.

Mijn mening 
Deel 1 van deze avontuurlijke serie, De schaduwmot, vond ik al gaaf, maar ik kan alvast verklappen dat ik dit 2e deel nog gaver vond!

Na hun eerste avontuur in het magische koninkrijk Yaroslav, aan de andere kant van de deur in een boom die alleen geopend kan worden door de schaduwmot, gelooft niemand de zusjes Imogen en Marie. Als de schaduwmot weer verschijnt besluit Imogen foto’s te gaan maken. Alleen maar eventjes met Marie door de deur en gauw weer terug mét bewijsmateriaal, er kan toch niets misgaan???
Natuurlijk zullen ze wél weer eerst een heel avontuur moeten beleven voor ze terug naar huis kunnen! Marie wordt namelijk ontvoerd door Anneshka, die nu Miro koning is van Yaroslav op zoek gaat naar een beter koninkrijk om koningin van te worden, en Marie heeft daar volgens de voorspelling van de Klok van Sterren iets mee te maken.
Imogen gaat op zoek naar haar zusje en moet op een gevaarlijke reis over de bergen, naar de koninkrijken daarachter. Gelukkig hoeft ze het niet alleen te doen, hun oude vriend Miro gaat mee en ze maakt onderweg nieuwe vrienden…

Wat ziet het boek er weer prachtig uit!  De omslag met glimmend gouden letters en de prachtige sprekende illustraties van Chris Riddell, ook binnenin!
En het verhaal is ook weer geweldig! Imogen gaat vol schuldgevoel op zoek naar haar ontvoerde zusje, onderweg continu lastiggevallen door haar zorgenbeesten, dat stemmetje in je hoofd wat vertelt wat er allemaal mis is, maar dan in de vorm van echte beestjes… Maar Imogen is een heel erg moedig meisje en ze weet haar hoofd boven water te houden. Zij en haar vrienden krijgen onderweg te maken met allerlei gevaren; vreemde wezens, magische krachten, hebzuchtige koning(inn)en, etc.. Algauw blijkt dat de spannende zoektocht niet alleen een zoektocht naar Marie moet zijn, er speelt véél meer en ze zullen de strijd moeten aangaan met heel gevaarlijke monsters…
Het is echt een heerlijk spannend en meeslepend avontuur in een fantastische magische wereld vol met de meest bijzondere figuren! Ik vond het verhaal boeiend van A tot Z en heb het echt verslonden, ik kon er geen genoeg van krijgen! En ondanks het weer deels afgeronde avontuur is het verhaal duidelijk nog niet klaar (spannend!), dus ik kan me alvast verheugen op het 3e deel!

‘Weet je zeker dat dit geen kwaad kan?’ Marie beet op haar onderlip.
‘Ik zou niet weten wat er mis kan gaan,’ zei Imogen.

Achter de bergen 
ISBN 9789402709933 – Uitgever: HarperCollins Holland – 446 pagina’s – Verschenen: maart 2022 – Vertaald door: Angelique Verheijen – Illustraties: Chris Riddell – Deel 2 in de Klok van Sterren-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.