Marie Boe 2: Het magische moeras – Michael Reefs (met Spokentocht!)

‘De Geestenkoning kan het Schaduwbos verlaten zodra de volle maan aan de hemel te zien is.’ 

Korte inhoud 
“Het is een nieuwe volle maan en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan.

Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzondere krachten: je diepste wensen kunnen worden vervuld.

Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden?”

‘Dat was de draak. Iemand probeert bij het hart te komen.’
Marie keek Jasper met grote ogen aan. Ze wist genoeg. Dat moest Taran zijn.

Mijn mening 
Het eerste Marie Boe-boek, Het spook van Villa Donkerhout, vonden de kinderen en ik heerlijk avontuurlijk, dus we keken uit naar dit tweede deel! Levi vroeg me gelijk of ik deze weer wilde voorlezen.  Dat moet nog even wachten, maar ik las hem zelf wel al meteen!

Het is bijna volle maan en dat betekent dat de Geestenkoning dan weer even het Schaduwbos uit kan en een poging kan wagen de koffer van Marie Boe (een geheimzinnige erfenis van haar oma) te stelen. Marie en haar beste vriend Jasper willen er alles aan doen om dat te voorkomen, want door wat voor magisch er in de koffer zit kan de Geestenkoning krachtiger worden.
Hun strijd tegen zijn duistere magie leidt hen door geheime tunnels en naar een magisch moeras. Zullen ze hun vijand weer weten te verslaan?

Wat een prachtboek weer om te zien! De vele illustraties (fijn!) zijn heerlijk kleurrijk en sfeervol en brengen het verhaal nog meer tot leven. Wat zou ik graag die draken-boekwinkel van meneer Van Maan bezoeken! (Staat een stukje van op de omslag)
En het verhaal is weer zo geweldig avontuurlijk en vol magie! Het leest heerlijk vlot, is heel erg pakkend en is heerlijk spannend! Wat zijn Marie en Jasper moedig, wat zijn de spookjes schattig, wat is dat eiland waar ze op wonen bijzonder… Je leert de leuke personages en hun omgeving weer een beetje beter kennen en het verhaal doet meteen weer verlangen naar meer, want er is nog zo veel meer te ontdekken op Zilvermaaneiland!
Wat een fijn avontuur! Op naar het volgende deel!!!
(Lees gauw verder voor info over de Spokentocht! )

‘Het moeras maakt Zilverkleideeltjes nog krachtiger. Vroeger gooiden mensen de Zilverkeideeltjes erin. Door de magische krachten van het moeras, vervulden de deeltjes allerlei wensen!’ 

Spokentocht 
Mijn recensie maakt onderdeel uit van de Spokentocht blogtour! Twee weken lang delen bloggers hun recensies en zijn er afbeeldingen te vinden met verstopte woorden waarmee je aan de Spokentocht op marieboe.nl kunt meedoen. Vind alle woorden en bevrijd de spookjes van de Geestenkoning!

Mijn woord vind je in onderstaande afbeelding. Het vorige woord vind je op boekiewoogie.nl en de volgende op www.go-or-no-go.nl


Hieronder vind je alle deelnemers aan de Spokentocht op een rijtje en op de website van het boek en de blogtour kun je ze ook allemaal (aanklikbaar) terugvinden!  Succes!!


Het magische moeras 
ISBN 9789030508465 – Uitgeverij Billy Bones – 176 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Illustraties: Aleksandar Zolotic – Deel 2 in de Marie Boe-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.