Marie Boe 1: Het spook van Villa Donkerhout – Michael Reefs

Het rommelde in de lucht, hoog boven Zilvermaaneiland. Er was storm op komst.
Marie Boe zat in de grootste en oudste boom van het eiland. Ze keek naar de zee. Woeste golven spatten beneden aan de klif op het strand uiteen.

Korte inhoud
“Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand. Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen, waarbij blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Wie is de mysterieuze Geestenkoning en wat zit er toch in haar oma’s koffer?”

Nu Oma Boe er niet meer was, was het eiland voor Marie een stuk leger. Stiekem zou ze Zilvermaaneiland wel voor even willen verlaten. Maar dat was onmogelijk. Sommige mensen hadden het weleens geprobeerd. Maar iedereen werd door een stevige wind terug naar het eiland geblazen.

Mijn mening
Ik ben weg van de heerlijk avontuurlijke Tempeljagers-boeken van Michael Reefs (10+), dus ik was heel erg benieuwd naar deze nieuwe spannende serie voor iets jongere lezers (8+)!

Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een gemoedelijke plek waar wel iets bijzonders mee aan de hand is: niemand kan het eiland namelijk verlaten…
Sinds haar oma pasgeleden overleed vindt Marie het er eigenlijk niet zo leuk meer. Ze mist haar geliefde oma ontzettend! Maar dan spoelt er op een stormachtige dag een bootje aan met een koffer erin. De geheimzinnige koffer van Oma Boe! En er zit een briefje bij waarop staat dat Marie vanaf nu goed voor de koffer moet zorgen.
Wat zit er eigenlijk in die koffer? Marie en haar beste vriend Jasper proberen hem te openen, maar dat lijkt onmogelijk… Met de komst van de mysterieuze koffer breekt een spannende en avontuurlijke tijd aan voor Marie en Jasper!
En het mysterie blijkt iets te maken te hebben met de kwaadaardige Geestenkoning waar Oma Boe altijd verhaaltjes over vertelde. Is daar dan toch iets van waar?

Ik heb dit boek voor het slapengaan voorgelezen aan Remy (10) en Levi (7) en we hebben er alledrie ontzettend van genoten! Ik mocht steeds niet stoppen met lezen en moest stiekem dan nog een hoofdstuk meer voorlezen, dat zegt genoeg!
Het verhaal leest heerlijk vlot weg, de hoofdstukken eindigen steeds met een spannend stukje waardoor je niet kunt stoppen met lezen, en het verhaal is van begin tot eind ontzettend spannend, meeslepend en lekker mysterieus!
Er zitten spoken in, magie, enge personages, lieve personages, vervelende personages en moedige personages (Marie en Jasper!!), een eng bos, een schattig theepot-huis en een kleurrijke villa met allerlei torentjes en geheime kamers… Echt smullen geblazen!  En de illustraties brengen het toch al zeer levendige verhaal nog meer tot leven! Ze zijn echt zo mooi.
Dit is echt een heel geslaagd eerste deel in een serie voor kinderen die houden van magie, spanning en avontuur. Wij vinden het in ieder geval naar meer smaken en kunnen niet wachten tot we van deel 2 kunnen gaan genieten!!

Ze kwam achter de rots vandaan en liep stapje voor stapje naar het verwoeste bootje toe. Toen zag ze wat voor voorwerp het was.
Marie hapte naar adem. Het was een oude versleten reiskoffer. De koffer van Oma Boe!

Het spook van Villa Donkerhout
ISBN 9789030507871 – Uitgeverij Billy Bones – 176 pagina’s – Verschenen: juli 2021 – Illustraties: Aleksandar Zolotic – Deel 1 in de Marie Boe-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.