Oorverdovend – James Patterson & J.D. Barker

Het geluid werd harder.
Het was oorverdovend.
Een crescendo van gegil.

Korte inhoud 
“Een mysterieuze natuurramp in het noordwesten van Amerika heeft een bergdorp volledig van de kaart geveegd. De jonge zussen Sophie en Tennant zijn de enige overlevenden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe overleefden juist deze twee meisjes de ramp?

Het leger en een team van wetenschappers worden erheen gestuurd om het verschijnsel te onderzoeken, maar niet iedereen heeft hetzelfde motief. Zo wil psychologe dr. Martha Chan vooral de meisjes goed begeleiden, terwijl voor luitenant-kolonel Alexander Fraser het bewaren van de openbare orde centraal staat. Dan blijkt dat deze anomalie nog maar het begin is van een reeks onbegrijpelijke verschrikkingen.”

Dat geluid.
Harder dan dit kon het niet zijn.
En toch zwol het nog steeds aan.

Mijn mening 
De boeken van J.D. Barker zijn altijd heerlijk vlot en spannend en de vorige van Barker & James Patterson vond ik ook erg meeslepend, dus ik was erg benieuwd naar deze nieuwe! En de korte inhoud sprak me heel erg aan: wat gaat dit voor verhaal zijn??

Er stond geen wind, er hing een onheilspellende rust.
Tennant liep naar haar zusje toe, en elke volgende stap werd zwaarder toen ze zich realiseerde waar Sophie naar keek.
Ook het dorp was er niet meer.
Het was met de grond gelijkgemaakt.

Tennant (16) en haar zusje Sophie (8) zijn de enige overlevenden van de bizarre ramp die hun afgelegen bergdorp heeft weggevaagd.
Wat is er gebeurd? Wat was dat oorverdovende geluid? Waarom hebben zij het weten te overleven? En wat is er nu met Sophie, die duidelijk zichzelf niet is, aan de hand?
Het leger komt naar het rampgebied toe en neemt een lading verschillende wetenschappers mee, die moeten gaan uitzoeken wat er aan de hand is, nadat ze een geheimhoudingsovereenkomst getekend hebben en hun mobieltjes e.d. hebben ingeleverd.
Een van die wetenschappers is dr. Martha Chan, o.a. psycholoog. Zij wil de zusjes beschermen en verzorgen, maar luitenant-kolonel Alexander Fraser ziet hen vooral als gevaarlijke onderzoeks-objecten. Hij moet het land beschermen tegen wat er ook aan de hand is. En wat er voor onverklaarbaars in dit bergdorp gebeurde, daar zal het niet bij blijven blijkt al gauw…
Zullen de wetenschappers kunnen uitvinden wat de vijand is? Natuurlijk? Buitenaards? Door mensen veroorzaakt? En: zullen ze het weten te stoppen???

Uit al het uitgebreide onderzoek dat Martha om zich heen zag – en de diversiteit ervan – kon Martha maar één ding opmaken: ze hadden geen idee waarnaar ze op zoek waren.

Ik waarschuw je alvast: zodra je aan dit boek begint is er geen stoppen meer aan! Het leest zo vlot en is zo onwijs meeslepend, dat je niet anders kunt dan doorlezen tot je weet hoe het afloopt… en daarna zal het nog wel even moeten bezinken!
Het verhaal is bizar, want wat is er in vredesnaam aan de hand? Wat heeft het wegvagen van een compleet dorp veroorzaakt? Hebben ze te maken met een natuurramp? De vele verschillende onderzoekers staan voor één groot raadsel… En zo lang ze niet weten waar ze mee te maken hebben, is het ook heel moeilijk om een oplossing te bedenken voor het compleet uit de hand loopt (want zoals ik al zei: het blijft niet bij één anomalie). Het verhaal is dus ook retespannend, want jij hebt ook geen idee waar het heen zal gaan. Is het misschien iets buitenaards? Iets totaal onverklaarbaars? Creepy!!
Door de verschillende perspectieven, van o.a. tiener Tennant die het overleefde, dr. Martha Chan die de mens blijft zien (en ook geen idee heeft waarin ze is terechtgekomen) en luitenant-kolonel Alexander Fraser, die de nationale veiligheid moet handhaven en keihard is, krijg je meerdere kanten van het verhaal mee en leef je mee op verschillende manieren. Het maakt het geheel extra meeslepend en spannend!
Ik zag het verhaal voor me als een superspannende film, waarbij je de hele tijd dacht: WTF??? What just happened???  En het is beangstigend realistisch allemaal!
Echt een heel erg gaaf verhaal. Vol spanning, vol actie, vol bizarre gebeurtenissen… een achtbaan! Of ik helemaal 100% tevreden ben met hoe het afliep weet ik niet zo goed… het duizelt me nog steeds een beetje  Maar dat ik het een geweldige thriller vind, dat staat vast! Op naar meer van dit succesvolle duo!

Oorverdovend 
ISBN 9789022594735 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Waldemar Noë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.