Ninja Kid 8: Een hondenleven – Anh Do

‘Simpel gezegd,’ zei oma, ‘kan deze armband je veranderen in een hond.’ 

KORTE INHOUD 
“Er is iets geks aan de hand in Putdam… Alle huisdieren zijn verdwenen! Gelukkig zorgt oma’s nieuwste uitvinding ervoor dat Nelson en Kenny nóg betere speurneuzen worden, namelijk door in honden te veranderen. Nu maar hopen dat ze snel op het juiste spoor zitten!”

Mijn slechte voorgevoel werd een slechter voorgevoel toen we op school kwamen en ontdekten dat er nog veel meer huisdieren vermist waren.

MIJN MENING 
Levi had dit keer geen zin in een ‘Levi-leest’, dus ik mocht dit nieuwste boek in de Ninja Kid-serie (7+) eerst lezen & bespreken, daarna gaat hij gauw naar Levi & Remy.

De oma van Nelson Kramer (Ninja Kid) heeft weer eens een nieuwe uitvinding: een HONDEN-TRANSFORMATIE-ARMBAND, waarmee je iemand in een hond kunt veranderen. Nelson en zijn neef Kenny (H-Gast) zouden Nelson & Kenny niet zijn als ze die niet meteen (stiekem) uitproberen…
Als ze een achtergelaten hondje vinden en mee naar huis nemen, blijkt die de volgende dag verdwenen. Net als heel veel huisdieren in Putdam! Zit hun aartsvijand Dr. Kramer hierachter? Samen met hun klasgenoten (die niet weten dat zij Ninja-Kid en H-Gast zijn) én de HT-Armband, die vast nog van pas komt, gaan ze op zoek naar de dieren. Maar wat ze aantreffen is niet helemaal wat ze verwachten…

Na 7 delen waarin Ninja Kid en H-Gast het steeds in humoristische avonturen opnemen tegen de gemene Dr. Kramer en zijn helper de Ultieme Ninja (Nelsons verdwenen vader?), vonden wij het hier thuis weleens tijd dat daar een flinke ontwikkeling in zou komen. Ging dat in dit 8e deel dan eindelijk gebeuren? Nou, nee…
Maar: dat komt omdat er in dit deel íets heel anders loopt dan je zou verwachten… Fijn, want daardoor vond ik het toch echt wel weer een leuk, tikje spannend, zeer vermakelijk en zoals altijd lekker vlot weg-lezend verhaal! (Zeer geschikt voor lekker zelf-lezende 7-plussers!) Wel even een verademing nadat ik er toch een klein beetje klaar mee begon te raken.
Sowieso weer een leuke, bizarre uitvinding en een leuke, bizarre strijd die er aangegaan moet worden door de groep vrienden/klasgenoten. Gaan ze nog eens doorkrijgen dat Nelson en Kenny wel héél toevallig altijd weg zijn als Ninja Kid en H-Gast op komen dagen? Op naar deel 9 (in het Engels zijn er al 12…), benieuwd wat er daarin gaat gebeuren!

We vonden nog een paar aanwijzingen. We volgden ze langs de oever van de rivier.
‘Dr. Kramer moet hierachter zitten,’ fluisterde ik tegen Kenny.
‘Wie zou anders zoiets gemeens kunnen doen?’ reageerde Kenny.

Een hondenleven 
ISBN 9789020673753 – Uitgeverij Kluitman – 192 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Vertaald door: Mariella Manfré – Illustraties: Anton Emdin & Jeremy Ley – Deel 8 in de Ninja Kid-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.