Ik blijf ook altijd bij jou – Smriti Halls & Steve Small

Waar je ook heen gaat,
daar wil ik ook zijn.

WIJ zijn een duo,
één groot en één klein.

Korte inhoud 
“Beer en Eekhoorn zijn altijd samen en vullen elkaar perfect aan. Kip wil graag meedoen. Maar is er wel ruimte voor een nieuwe vriend? Kun je van twee naar drie gaan?”

Hé, mag ik meedoen?
Dit klinkt heel mooi, zeg!

Sorry, dat gaat niet,
dus ga nu maar weg.

Mijn mening 
Ik vind de illustraties van Steve Small echt geweldig aansprekend en het vorige prentenboek van hem en Smriti Halls over Beer en Eekhoorn (dit is een los te lezen vervolg), Ik blijf altijd bij jou, was superleuk en lief. Heel benieuwd dus naar dit nieuwe prentenboek!

Beer en Eekhoorn zijn twee handen op één buik, ze ‘lopen precies in dezelfde maat’ en ‘zingen een lied van dezelfde plaat’. Kip wil ook wel graag vrienden met ze worden en muziek met ze maken. Alleen Beer en Eekhoorn vinden het perfect met zijn twee, drie is te veel, wat Kip ook probeert…
Maar als Kip dan maar vertrekt en haar geluk elders wil gaan beproeven…

Wat is dit weer een ontzettend leuk verhaal! Grappig en een beetje zielig hoe Kip van alles probeert om Beer en Eekhoorn te laten zien dat ze er ook bij kan horen, maar dat zij vast willen houden aan hun duo. Mooi hoe als Kip vertrekt (en in gevaar komt ) ze erachter komen dat ze zich toch wel aan haar zijn gaan hechten. Lief hoe ze vervolgens (is geen echte spoiler denk ik ) merken dat met zijn drietjes toch ook wel heel fijn kan zijn.
Het verhaal is lekker op rijm, wat ik fijn vind voorlezen. En de illustraties… Die zijn zo geweldig: heerlijk kleurrijk, zo aansprekend, zo lief en zo grappig (leuk hoe bij het spannende deel de pagina’s opeens bijpassend zwart zijn). Er is lekker veel op te zien en er zijn voor de lezers van de andere twee Steve Small boeken (Ik blijf altijd bij jou én De eend die niet van water hield) nog leuke herkenningspuntjes te vinden, ik hou van dat soort grapjes!
Wij kunnen hier in huis weer genieten van een heerlijk humoristisch en lief verhaal over vriendschap. En ja, de boeken zijn los van elkaar te lezen, maar lees ze toch maar lekker allemaal!

Het spijt ons, heus waar, Kip,
je bent best oké.
Maar wij zijn echt liever
met niet meer dan twee.

Ik blijf ook altijd bij jou 
ISBN 9789024597642 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 40 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Joukje Akveld – Illustraties: Steve Small – Deel 2 in de serie – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.