Schaduwen – Anja Feliers

Wat gisterenavond als een flauwe grap begonnen was, was geëxplodeerd in hun gezicht. Alles was uit de hand gelopen. Alles.

Korte inhoud 
“De zeventienjarige Raven wordt levenloos in het stadspark gevonden. Er hangt een zweem van mysterie rond zijn dood en al snel doen allerlei geruchten de ronde. Zijn beste vriend Perre is in shock en springt een dag later van de kerktoren zijn dood tegemoet. De politie gaat uit van een wanhoopsdaad, maar zijn moeder Emilie kan niet geloven dat haar zoon zoiets zou doen.

Wanneer Emilie enkele weken later voor de zoveelste nacht wakker ligt, ziet ze in het halfduister hoe de schommel in de tuin langzaam heen en weer beweegt. Even denkt ze dat haar ogen een spel met haar spelen, maar niet veel later gebeuren een aantal onverklaarbare dingen op Perres kamer. Ze beseft al snel dat er meer aan de hand is.

Bij toeval hoort Emilie het verhaal van Caro Westerhof, de jonge vrouw die contact kan leggen met mensen over de dood heen. Ten einde raad zoekt ze Caro op. Maar kan Caro de vraag die Emilies leven ondraaglijk maakt wel beantwoorden? En is Emilie echt in staat om de vreselijke waarheid achter Perres dood te aanvaarden?”

Raven was dood teruggevonden.
Perre had dat in de loop van de dag gehoord.
Raven was Perres beste vriend…
Emilie keek Katja aan.
‘Jij bedoelt dat Perre, omdat zijn vriend dood was, uit het leven stapte…?’ 

Mijn mening 
Het 3e deel alweer in de Caro Westerhof-serie van Anja Feliers  Ik vond de vorige verhalen over (beginnend) medium Caro erg fijn, en dat was deze ook weer!

Tiener Raven wordt dood in het park gevonden en de volgende dag springt zijn beste vriend Perre van de kerktoren. Kon Perre het verlies van zijn vriend niet aan? Of speelt er meer? En hoe is Raven eigenlijk gestorven?
De moeder van Perre, Emilie, kan niet geloven dat Perre zo’n wanhoopsdaad zou plegen. En als ze een paar dagen na zijn dood het gevoel krijgt dat Perre haar iets wil zeggen – er gebeuren vreemde dingen in en rond huis – schakelt ze Caro Westerhof in, waar ze van gehoord heeft via haar zus Katja, een rechercheur. Zou beginnend medium Caro haar antwoorden kunnen geven over de dood van haar zoon (en zijn vriend)?
En heeft Caro niet zelf al te veel op haar bordje met de terugkeer van een persoon die ze nooit meer hoopte te zien?

Ik vind Anja altijd zo heerlijk schrijven, en dat was nu ook weer het geval. Vlot en pakkend! Eenmaal begonnen met lezen had het verhaal me zo in zijn greep dat ik het boek niet meer kon wegleggen, heel erg fijn!
De verhaallijn van de zaak rond de twee dode tieners, waar duidelijk meer speelde, is erg meeslepend, spannend en aangrijpend, maar de verhaallijn rond Caro zelf en wat er allemaal speelt in haar leven, de rode draad in de serie, is ook weer erg boeiend!
Door de verschillende perspectieven krijg je langzaamaan meer puzzelstukjes rond de zaak in handen en begin je voorzichtig door te krijgen wat er zich afgespeeld heeft. En toch wist Anja me ook weer lekker te verrassen aan het einde! En Caro sluit ik met het boek meer in mijn hart. Ik ben zo benieuwd wat zij nog allemaal gaat beleven. Haar contact met de doden geeft de zoektochten naar antwoorden nog meer spanning en maakt het nog aangrijpender. Ik hou van dit spirituele aspect!
Dit Caro Westerhof-verhaal smaakt meteen weer naar meer! Heel verslavend. Ik wou dat ik gelijk door kon in een volgende…

Ik besefte heel goed wat ik gezien had.
Wie ik gezien had.
Ik schudde mijn hoofd en voelde hoe de machteloosheid me overspoelde.

Schaduwen 
ISBN 9789464014952 – Uitgever: Pelckmans – 328 pagina’s – Verschenen: december 2021 – Deel 3 in de Caro Westerhof-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.