Bethany en het Beest: De wraak van het Beest – Jack Meggitt-Phillips & Isabelle Follath

Ja, ik geloof dat we heel goeie vriendjes zullen worden,’ zei het beest. Peregrinus moest er zelfs van blozen. ‘En maak je geen zorgen, je raakt me nooit of te nimmer meer kwijt, dat beloof ik je.’

Korte inhoud 
“Ooit hield de 512 -jarige Peregrinus een beest op zolder. Hij moest het monster de vreemdste dingen voeren, en in ruil daarvoor gaf het beest hem fantastische cadeaus. Sinds hij en voormalige pestkop Bethany het beest verslagen hebben, proberen ze hun leven te beteren.
Maar een goed mens worden valt nog niet mee. Als ze de cadeaus van het beest verkopen voor het goede doel, blijken de spullen hun eigen leven te gaan leiden. En Bethany merkt dat nog altijd niemand haar vertrouwt, zelfs als ze vrijwilligerswerk wil doen wordt ze afgewezen.
Intussen gedraagt de west-pimpele paarsborstpapegaai Claudette zich steeds vreemder. Wat is er toch met haar aan de hand?
Als alles misloopt begint het Peregrinus te dagen dat het beest nog bepaald niet verslagen is, en dat het zint op wraak!”

‘Als zelfs het weeshuis me niet wil hebben, hoe kan ik dan ooit een beter iemand worden? Niemand op de hele wereld vertrouwt me.’ 

Mijn mening 
Het vorige boek, Bethany en het Beest, vond ik griezelig, gruwelijk en grappig, was dit tweede deel net zo leuk?

Peregrinus (512) en weesmeisje Bethany versloegen het Beest waarvan Peregrinus ruim 500 jaar lang alles kreeg wat hij maar wenste, in ruil voor levende wezens als voer… Het leven zonder beest (en al zijn cadeautjes) is best even wennen voor de verwende Peregrinus, maar brutaaltje en pestkop Bethany is vast van plan steeds verder te ontbeesten en zegt dat ze hun leven moeten beteren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat moet je doen als blijkt dat niemand een ex-pestkop een tweede kans wil geven?
Terwijl Peregrinus en Bethany hun best doen, blijkt er iets vreemds aan de hand met hun vriendin Claudette, de west-pimpele paarsborstpapegaai, Wat (of wie) is er in haar gevaren? Heeft het beest er iets mee te maken? Is hij dan toch niet echt weg?

In dit boek lees je niet alleen hoe het Peregrinus en Bethany vergaat ‘na’ het beest, maar ook hoe Peregrinus ooit, meer dan 500 jaar geleden, het beest ontmoette en ze ‘beste vrienden’ werden. (Hij was op de vlucht voor ‘vrienden’ die hem achtervolgden en stapte op iets prutterigs met drie ogen… ) Erg leuk om die geschiedenis mee te krijgen! En erg komisch beschreven.
Er zit sowieso weer humor in het verhaal, altijd fijn, al vond ik het iets minder grappig dan het eerste deel. Wel genoot ik weer van het spannende en griezelige verhaal en leefde ik mee met hoe Peregrinus (mist hij het beest?) en Bethany (nog altijd wel een brutaaltje) proberen hun leven te beteren, maar ze tegen behoorlijk wat wantrouwen aan lopen… En ondertussen hoop je dat het met die lieve papegaai Claudette goed zal aflopen! Wordt de show die ze zal geven in het theater haar succes, of zal iemand anders de show stelen? 
Ik ben, mede door “het eind… erige (dat wil zeggen: nog even niet oprotten)”, heel benieuwd naar het derde deel in deze serie! Wat heeft het beest nog meer voor Peregrinus en Bethany in petto? Ik heb wel zin in meer over deze leuke personages!

Voor het eerst begon Peregrinus te zien hoe de vork in de steel zat, en er kwam een afschuwelijke, bijna ondenkbare gedachte bij hem op. Als Claudette heel anders was gaan denken, wat – of wie – zat daar dan achter?

Bethany en het Beest: De wraak van het Beest 
ISBN 9789045125534 – Uitgeverij Querido – 256 pagina’s – Verschenen: november 2021 – Vertaald door: Robbert-Jan Henkes – Illustraties: Isabelle Follath – Deel 2 in de serie – Leeftijd: 10+

2 thoughts on “Bethany en het Beest: De wraak van het Beest – Jack Meggitt-Phillips & Isabelle Follath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.