Starfell 3: Het verloren koninkrijk – Dominique Valente & Sarah Warburton

Ze moest uitvinden waarom de Broeders van Wol opeens van gedachten waren veranderd en magische kinderen op hun scholen toelieten… en waarom niemand anders deze plotselinge ommezwaai merkwaardig vond.

Korte inhoud
“Voor het eerst in de geschiedenis van Starfell worden magische kinderen zoals Willow Mos toegelaten op ‘normale’ scholen. Willow vertrouwt het niet helemaal. Waarom zijn de regels opeens veranderd?

Wanneer Willow en haar vrienden op onderzoek uitgaan, ontdekken ze duistere plannen die een gevaar vormen voor alle kinderen van Starfell. Willow moet alles op alles zetten om te voorkomen dat een machtig magisch voorwerp in verkeerde handen valt. En dat kan alleen als ze eerst een verloren koninkrijk opspoort dat duizend jaar geleden in het niets lijkt te zijn verdwenen…

Keer terug naar de betoverende wereld van Starfell voor Willows spannendste avontuur tot nu toe!”

In de tas werd chagrijnig gebromd. ‘Goed dan. ’t Is al erreg genoeg dat die lapzwansen denken dattik een kat ben. Maar “huisdier”, dat is gewoon het opperdetopppunt. Geen greinseltje respect, en dan ben ik nog wel de laatste kobold en zo!’ 

Mijn mening
De vorige twee delen in de magische Starfell-serie over jonge heks Willow Mos vond ik helemaal geweldig. En dat is dit derde deel ook!

Magische kinderen worden opeens toegelaten op niet-magische scholen, dat heeft Silas Wolbroeder, de nieuwe leider van de Broeders van Wol (die anti-magie zijn), besloten. Willow vertrouwt hem voor geen meter; waarom is hij van gedachten veranderd? En waarom vindt niemand anders het vreemd?
Zij en haar nieuwe vrienden, niet-magische Pol Lepel en elf Twist Werveling die macht heeft over de noordenwind, ontdekken wat er gaande is en ze gaan op pad om Silas tegen te houden.
Om Silas en de Broeders te stoppen en de magie te redden heeft Willow een voorwerp nodig dat verborgen ligt in een verloren koninkrijk… Willow kan dingen terugvinden met haar krachten, maar een heel elfenkoninkrijk?

Wat was dit weer een heerlijk spannend en magisch avontuur! En vol humor! (Ik ben zo weg van mopperkont Oswin de kobold, NIET een kat!)
Leuk dat Willow in dit boek niet alleen met oude vrienden samenwerkt, maar ook weer nieuwe vrienden maakt, waaronder de niet-magische Pol die heel goed is in oplossingen bedenken, en elf Twist die hulp heeft van ‘haar’ noordenwind. De vrienden weten te ontsnappen uit de school, komen terecht in een elfenrijk, ontmoeten draken, vechten met trollen, etc… Starfell is echt een geweldige wereld vol bijzondere plekken en wezens!  Ik zou het allemaal wel in het echt willen zien! (al nemen de geweldige illustraties je al een beetje mee!) Wat zijn Willow en haar vrienden moedige doorzetters!
Ik wilde door, door, door met lezen en ik wil alleen maar meer, meer, meer van dit soort avonturen! Balen dat het boek alweer uit is en ik moet wachten tot deel 4 er is! Ik heb geweldig genoten van dit avontuur en van de fantastische wereld en personages.

‘Angst is een duistere raadgever, en hij speelt nog vals ook, kindje. Als je ’t toestaat, neemt hij alle ruimte in je hersenpannetje in beslag.’ 

Het verloren koninkrijk 
ISBN 9789048318766 – Veltman Uitgevers – 288 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Sandra C. Hessels/ Vitataal – Illustraties: Sarah Warburton – Deel 3 in de Starfell-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.