Camping Oosthoek – Nathalie Pagie

‘U weet dat er beslag is gelegd op het huis?’
‘Wat?’ Diana staarde in ongeloof naar de twee mannen. ‘Beslag? Nee, dat moet een vergissing zijn. Ik…’ 

Korte inhoud
“Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?”

John was ontvoerd en om hem thuis te krijgen moest er geld op tafel komen. Veel geld en snel ook.

Mijn mening
Ik hou van de thrillers van Nathalie Pagie, dus ik twijfelde er niet aan dat dit weer een hele fijne zou zijn! En dat was het ook…

Op een nacht staat er opeens een deurwaarder voor de deur van de villa van echtscheidingsadvocate Diana, er is beslag gelegd op het huis en de auto’s en zij, haar man en 3 kinderen moeten per direct vertrekken. Diana’s man John, aannemer (en meer ), blijkt torenhoge schulden te hebben. Diana snapt er niets van, maar kan haar man niet vragen wat er aan de hand is, want hij is nergens te vinden…
En dan ontvangt ze een berichtje: John is ontvoerd en de ontvoerders eisen 10 miljoen euro losgeld. Hoe moet ze in hemelsnaam aan geld komen?
Diana en de kinderen komen terecht in een krakkemikkige stacaravan op Camping Oosthoek, een camping die niet bekend staat om zijn goede naam; het zit er vol criminelen, waaronder campingbaas Franco. Maar hij is wel degene die Diana aan geld weet te helpen: ze gaat gevaarlijke transportklussen voor hem doen. En de altijd zo nette en brave (en waar nodig koelbloedige) Diana blijkt het nog leuk te vinden ook…

Het boek begint meteen met een knaller: de huisuitzetting van de verbijsterde Diana en haar kinderen. En het blijft spannend en meeslepend vanaf dat begin tot aan het einde! Heerlijk! 
Het verhaal leest als een trein en de ene spannende gebeurtenis volgt de andere op. Diana is echt een geweldig leuke hoofdpersoon – moedig, stoer, koelbloedig – en het is zo gaaf hoe zij alle zaakjes afhandelt en stiekem nog geniet ook van haar rol in de criminele spelletjes (en zelf met ideeën komt). Ik genoot gewoon mee!
Een brave echtscheidingsadvocate die het criminele pad op gaat, en zware criminelen waar je gewoon sympathie voor gaat voelen… Echt een geweldig verhaal! Een en al actie en spanning, niet weg te leggen als je eenmaal begonnen bent met lezen. Bereid je dus maar voor op een paar uurtjes heerlijk leesplezier op het puntje van je stoel!  Op naar de volgende fijne Pagie!!

Camping Oosthoek was het afvoerputje van de regio, hier zaten kansloze sloebers, zware en minder zware criminelen op een paar hectare bij elkaar. 

Camping Oosthoek
ISBN 9789022589243 – Uitgever: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.