Blackmail – Cis Meijer

Ik vouw het papier in één keer helemaal open en staar naar de tekst.

Het is heftig, maar samen kunnen we het aan.

Ik huiver. Wat was heftig? Wanneer? Had ze een probleem? Waarom wist ik daar niks van?

Korte inhoud 
“Roddelkoningin Jade maakt podcasts met smeuïg nieuws over de leerlingen en docenten op haar school. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval.
Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar dood eigenlijk wel een ongeluk?”

‘Ik ben dom geweest en daar moet ik nu voor boeten. Had ik maar beter opgelet. Had ik het maar niet aangenomen. Had ik maar niet met…’ (…)
‘En niet alleen ik moet boeten. Een ander meisje ook.’ 

Mijn mening
Ik merk dat ik de laatste tijd soms wat minder enthousiast word van YA-thrillers dan voorheen, dus ik vond het heel spannend om aan de nieuwe Cis Meijer te beginnen (ook al vond ik haar vorige jeugdthrillers erg fijn! )…

Tess haar beste vriendin Jade is twee maanden geleden omgekomen bij een tragisch ongeval. Als Tess iets uit Jades kamer mag uitzoeken als aandenken aan hun vriendschap, vindt ze Jades audiorecorder, die ze gebruikte voor haar podcast ‘Gossip met Jade’. Wat Jade in de laatste opname onthult, doet Tess twijfelen of haar dood wel een ongeluk was…
Waar was Jade in verwikkeld? Wat voor geheim stond ze op het punt te onthullen? En wie wilde ervoor zorgen dat het nooit uitkwam?
Tess gaat zelf op onderzoek uit, maar of dat nou zo verstandig is?

Je leest het spannende verhaal van Tess, die zelf op onderzoek uitgaat aan de hand van wat ze gehoord heeft op de audiorecorder van Jade (ze wil eerst weten met wie Jade gesproken heeft en of ze bewijzen kan vinden voor kwade opzet bij Jades ongeval, voordat ze naar ouders en politie stapt) en tussendoor in de paarse hoofdstukken lees je over iemand die te maken heeft met waar Jade in verwikkeld geraakt was. Altijd lekker spannend om zo ook de kant van de slechterik mee te krijgen!
Ik kan gelukkig zeggen dat ik ouderwets genoten heb van deze thriller!
Geen hoofdrol voor feest, drank, roken en drugs, maar voor vriendschap, geheimen, verlies, spannende verwikkelingen en de waarheid boven tafel krijgen (ook al is dat heel gevaarlijk)…
Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, zat lekker in het vlotte en meeslepende verhaal, en zat de hele tijd heerlijk op het puntje van mijn stoel!  Weer een heel erg fijne jeugdthriller van Cis Meijer dus!

Een gruwelijke gedachte bijt zich in me vast. Wat als Jades ongeval geen ongeluk is?
Is ze vermoord?

Blackmail 
ISBN 9789026156717 – Uitgeverij De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.