Het sanatorium – Sarah Pearse

Dit oord heeft net als Isaac alles te maken met façades.
Het verbergt wat er werkelijk achter schuilgaat.

Korte inhoud
“Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Zwitserse Alpen. Elin, rechercheur, wordt door haar broer uitgenodigd om zijn verloving te vieren in het hotel. Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt heeft ze het gevoel dat er iets niet pluis is en dit idee wordt versterkt wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was.
Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin pas echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nog een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het naderende gevaar…”

Het is deze plek. Dit gebouw.
Haar lichaam reageert op iets hier, iets wat leeft, ademt, iets wat verweven is met het DNA van het gebouw…

Mijn mening
Na een ietwat tegenvallende vorige thriller, had ik heel erg zin in dit veelbelovende boek! Hopelijk zou deze me niet teleurstellen

Rechercheur Elin Warner wordt uitgenodigd door haar broer Isaac voor zijn verlovingsfeest in een luxehotel in de bergen in Zwitserland. Eenmaal daar aangekomen met haar vriend Will, kan ze een gevoel van ongemak niet van zich af schudden. Ze heeft haar broer al heel lang niet gezien – ze zijn niet erg hecht – het hotel ligt erg afgelegen en er komt een sneeuwstorm aan, en het hotel blijkt vroeger een sanatorium geweest te zijn. Dan verdwijnt Isaacs verloofde Laure. En het blijft niet bij één verdwijning…
Elin kan niet anders dan zich, in het inmiddels van de buitenwereld afgesloten en grotendeels geëvacueerde hotel, bemoeien met het gebeuren en een onderzoek starten. Maar of dat nou zo verstandig is?
De sfeer wordt steeds grimmiger, niemand is meer te vertrouwen en er worden beangstigende vondsten gedaan…

Dit boek stelde zeker niet teleur! Het verhaal leest heerlijk vlot en is van begin tot eind super spannend!
Elin is een heel boeiend personage, zo met haar eigen strubbelingen, qua werk, maar ook qua familieverleden (de verhouding tussen haar, haar ouders en Isaac was nooit meer hetzelfde sinds de dood van broertje Sam, en ze geeft Isaac de schuld van zijn dood…) en het zich niet helemaal kunnen geven in haar relatie met Will. Ze is niet heel stabiel, maar is niet te stoppen als ze zich op de vreemde gebeurtenissen in het hotel stort.
Het sfeertje is de hele tijd heerlijk duister en beklemmend zo met dat afgelegen hotel, afgesneden van de buitenwereld door een sneeuwstorm en lawines, met de verdwijningen en vondsten, de gespannen onderlinge verhoudingen en met het niet zuivere verleden van het sanatorium wat langzaam naar boven komt… Spannend!!! Niet weg te leggen, dit boek. Wat heb ik onwijs zitten genieten! En het einde doet vermoeden dat er meer boeken met Elin zullen volgen, ik hoop het maar! Deze eerste kennismaking met auteur en hoofdpersoon smaakt zeker naar meer.

‘Laure is verdwenen,’ zegt hij zacht, en hij kijkt om zich heen of iemand kan meeluisteren.
‘Wat?’ Haar hart begint sneller te kloppen.
‘Ze is vermist,’ herhaalt Isaac. ‘Er is iets met haar gebeurd.’ 

Het sanatorium
ISBN 9789026350917 – Uitgever: Ambo Anthos – 416 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Vertaald door: Roelof Posthuma – Deel 1 in de Elin Warner-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.