Afgeschreven – Angelique Haak

‘De Maasstadmoorden?’ vraagt Martin. ‘Wat is dit?’
Jochem tikt op een van de afbeeldingen en beide rechercheurs lezen de flaptekst die verschijnt.
‘Holy shit,’ fluistert Jolanda.

KORTE INHOUD 
“De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid geraakt, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing.

Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!

Was dit niet precies waar ik altijd bang voor was geweest toen mijn boeken steeds populairder werden? Dat mijn gruwelijke hersenspinsels iemand met een zieke geest zouden inspireren en dat de ellende die ik de kosmos in stuurde zijn weg naar me terug zou vinden?

MIJN MENING 
Een nieuwe thriller van Angelique Haak, altijd fijn, want ik geniet er iedere keer enorm van!

Vier jaar eerder: Thrillerschrijfster Sasja Winters heeft besloten te stoppen met haar succesvolle, maar aan haar vretende, serie De Maasstadmoorden, er komt geen zesde deel. Haar lezers zijn totaal niet tevreden met hoe deel 5 afliep en haar uitgever wil ook absoluut niet dat ze stopt. Maar Sasja zit er compleet doorheen en heeft steeds vaker black-outs… Ook na een intens bezoek aan haar uitgever…
Nu: Na het akkefietje met haar uitgever en de scheiding van Cas (door haar psychische problemen, pillen- en drankgebruik en zijn vreemdgaan), woont Sasja al een paar jaar in een chalet op een vakantiepark, deels met haar twee pubers. Dan staan er op een dag twee rechercheurs voor haar deur, Martin van Vliet en Jolanda Klimroos van moordzaken. Er is een studente gevonden, vermoord precies zoals Sasja dat in het eerste deel van haar serie beschreef… Later wordt er een creepy pakketje geleverd met een boodschap erbij: ze moet een zesde deel schrijven, anders zullen er meer slachtoffers vallen. Nog vier delen aan inspiratie te gaan…

Wat ziet dit boek er gaaf uit, hè?! En het past echt perfect bij het verhaal!
Je leest het verhaal vanuit Sasja, die clean is maar nog altijd worstelt met psychische problemen en nu met deze moordzaak wordt alles weer opgerakeld, krijgt ze het weer heel moeilijk met kalmeringspillen en drank en krijgt ze zelfs weer black-outs (die ze tijdens het schrijven van de serie ook al had, ze had zelfs af en toe stukken geschreven zonder zich er bewust van te zijn ). Wat moet ze doen? Toch verder schrijven aan haar gehate serie? Zij is per slot van rekening verantwoordelijk voor de inspiratie die ze de moordenaar gegeven heeft met haar boeken… (Is dat wel echt zo?) Door haar psychische problemen vraag je je de hele tijd af of ze wel een betrouwbare verteller is. Is ze gek aan het worden of is iemand haar gek aan het maken?? Pfff, beangstigend hoor!!! Ze flipt in ieder geval behoorlijk…
Je leest ook stukjes vanuit ‘Copycat’, de zieke geest die de moord gepleegd heeft en wil dat Sasja doorschrijft. Creepy…
En je leest het verhaal vanuit de sympathieke rechercheur Martin die in het leven en schrijven van Sasja moet duiken om op het spoor van de dader te komen. En Sasja heeft best wat geheimen… De klok tikt ondertussen door, wanneer zal er een volgend slachtoffer vallen? Zullen ze de dader op tijd weten te vinden? En wie is het dan?? Een steeds spannender en spannender wordende zoektocht! Met de hele tijd een onwijs beklemmend sfeertje. In het begin zat ik nog niet op het puntje van mijn stoel, maar dat kwam echt wel!
Echt weer een heerlijk weglezend, heerlijk spannend verhaal, waarvan ik baal dat ik het alweer uit heb. Ik heb ervan genoten!

Hij leest de tekst nog eens voor. “Schrijf deel zes van de Maasstadmoorden-reeks, anders vallen er meer slachtoffers.” 

Afgeschreven 
ISBN 9789461097576 – Uitgeverij: De Crime Compagnie – 334 pagina’s – Verschenen: december 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.