Heksenwens – Kaye Umansky & Ashley King

Magenta had een postorderbedrijfje, Spits’ Betoveringen op Bestelling. Het was alleen niet zo’n succes als de naam deed vermoeden. Ze liep altijd achter met de bestellingen, haalde ze door elkaar, krabbelde de adressen zo kwaad neer dat niemand ze kon lezen, vergat postzegels op de pakketjes te plakken en negeerde alle klachten die boze klanten over haar uitstortten.

Korte inhoud
“Na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, is Elsie weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt.
Maar feest of niet, ze is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat. Ze heeft Elsies hulp nodig om haar postorderbedrijfje Spits’ Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud, waar ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer ontmoet.
Magenta helpen met haar bedrijf is nog uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen (die luistert naar de naam Frank) en belandt op de Betoveringenbazaar het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen.”

Elsies mond viel open. Ze was al geschrokken van de staat waarin het kantoor verkeerde toen ze hier eerder was, maar nu… woorden schoten tekort.

Mijn mening
Wat genoot ik van deel 1: Heksenweek, en wat keek ik uit naar meer! Nu is er dan Heksenwens, net zo leuk!!

Elsie Pekel vindt het leven in Kleinbrugge maar saai sinds ze een week op de toren van heks Magenta Spits heeft gepast en geproefd heeft aan toverij. Gelukkig staat Magenta plots weer voor haar neus, want ze heeft Elsie’s hulp nodig. Elsie is een kei in klantenservice, ze werkt voor haar vader in Pekel’s Warenhuis, en Magenta’s postorderbedrijfje Spits’ Betoveringen op Bestelling kan wel wat klantenservice gebruiken… (de norse heks doet niet aan klantenservice, maar haar vergunning wordt bijna ingetrokken!)
Elsie gaat weer een week vol bijzondere gebeurtenissen tegemoet in de levende toren in het Krommevingerwoud. Samen met o.a. Lastpak de zwerfhond, Corbett de chagrijnige raaf, Sylfine de ‘bosnimf’, Joey de postbode en natuurlijk Magenta, die stiekem een zwak voor Elsie heeft en ziet dat ze hét heeft…

Altijd fijn als er aan het begin van een vervolgdeel even teruggegrepen wordt naar het vorige deel! Dat wordt hier heel subtiel in het verhaal gedaan.
Ook dit boek is van begin tot eind genieten! Die norse Magenta die niet zonder de hulp van Elsie kan (haar keihard laat werken) en meer in haar ziet dan ze laat blijken. Die lieve Elsie die vol goede moed van alles aanpakt en orde op zaken stelt, en die weer een beetje meer toverij leert in die week in de toren. De toren die leeft, die voor eten zorgt als je het maar netjes vraagt en zichzelf kan veranderen en verplaatsen. De chagrijnige raaf Corbett, die ook maar een klein hartje heeft (voor Elsie). Die arme Lastpak de zwerfhond die steeds maar vergeten wordt door Elsie en geen worstjes krijgt, terwijl die hem wel beloofd zijn. De grappige Sylfine, grote kluns, en Joey de postbode. De iets te eerlijke geest die ze per ongeluk uit de spiegel laten ontsnappen…
Het verhaal is gewoon zó ontzettend leuk! Het zit vol humor en fijne personages en is van begin tot eind boeiend. Eenmaal begonnen met lezen stop je niet meer. Ik kijk nu alweer uit naar het volgende deel, ik ben nog láng niet klaar met Elsie Pekel en haar vrienden!

‘Ik vertel de waarheid, zoon. Je kent het wel. Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie is de mooiste van het land? Nou, jij niet. Dat soort dingen.’ 

Heksenwens
ISBN 9789047713166 – Uitgeverij Lemniscaat – 224 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Ashley King – Deel 2 in de serie – Leeftijd: 9+

One thought on “Heksenwens – Kaye Umansky & Ashley King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.