Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester

‘Ik ben zo licht als een wolk en zo vrij als een vogel.
Ik maak deel uit van de lucht en ik kan vliegen.’ 

Korte inhoud
“Vliegen, het lijkt een gave maar het is een levensgroot gevaar. Haar ouders houden haar kracht streng geheim, maar Piper blijft stiekem oefenen: ze móét vliegen, ze kan niet anders.
In het diepste geheim wordt ze uitgenodigd voor een school voor kinderen met buitengewone gaven. Daar ontdekt ze dat de directrice een duister plan heeft: de school is niet bedoeld om kinderen met speciale gaven te helpen, maar om hen die gaven voor altijd te ontnemen…

Piper moet ontsnappen voordat ze haar bijzondere talent voorgoed kwijtraakt. Maar ze gaat niet alleen. Ze wil ook de anderen redden, ook al lijkt dat onmogelijk.”

Piper stond boven op het dak, klaar om te springen.
Dit was haar plan: ze zou snelheid maken door van de ene kant naar de andere te rennen. Dan zou ze ervanaf springen.
En dan – en dat was het belangrijkst van alles – zou ze niet vallen.

Mijn mening
Intrigerende titel! En hele gave omslag! (Caren Limpens ) Dit leek me een heel leuk boek. Was het dat ook?

Piper kan vliegen, maar dat moet ze van haar ouders – die liever niet afwijken van wat normaal is – geheimhouden. Het zou zeker niet gewaardeerd worden in hun conservatieve omgeving. Ze krijgt dan ook thuis les en heeft geen vrienden, een behoorlijk eenzaam en saai bestaan… Piper zou zo graag haar ‘vleugels’ uitslaan!
Die kans krijgt ze als dokter Hellion en haar team op een dag voor de deur staan. Zij heeft een instituut gespecialiseerd in unieke gevallen, waar meer kinderen wonen zoals Piper. Daar zal ze veilig zijn en hulp krijgen. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt dat haar geliefde dokter Hellion een dubbele agenda heeft… Het is zeker de bedoeling om de kinderen te helpen: ja, om ze van hun gaven áf te helpen en normaal te maken!
Hoe komt Piper er weg? En lukt het haar om de andere kinderen mee te krijgen?

Het is inderdaad een erg leuk boek!  Ik leefde erg mee met Piper die zo graag zichzelf wil zijn, wil vliegen en haar kracht ontwikkelen, maar die zo tegengehouden wordt door haar ouders en omgeving (doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg). En dan lijkt ze de kans te krijgen om haar gave te ontwikkelen en andere kinderen te ontmoeten die ook speciale dingen kunnen, blijkt het daar in dat instituut helemaal niet zo fijn en liefdevol te zijn… Gelukkig maakt ze er vrienden, en vijanden, die misschien ook wel vrienden kunnen worden, en staat ze er niet alleen voor als eenmaal duidelijk is wat daar gaande is. Maar ze zullen elkaar moeten vertrouwen en samen moeten werken, hun krachten bundelen, om kans te maken tegen hun gezamenlijke (zeer overtuigende) vijand…
Het verhaal is magisch, lekker spannend en heel meeslepend en Piper is een sympathieke en moedige hoofdpersoon. Je kunt niet anders dan doorlezen tot je weet hoe het verhaal afloopt voor die bijzondere kinderen. Op het einde ging het me wel eventjes iets te vlot, maar het einde deed wel meteen vermoeden dat er nog meer aankomt en daar kan ik zeker wel zin in hebben! Dit smaakt naar meer!

‘Piper, er zijn anderen… zoals jij. Er is een plek waar je je thuis zult voelen.’ 

Het meisje dat kon vliegen
ISBN 9789025880842 – Uitgever: Leopold – 256 pagina’s – Verschenen: juli 2021 – Vertaald door: Ans van der Graaff – Leeftijd: 10 +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.