De Kerstmisaurus (prentenboek) – Tom Fletcher & Shane Devries

De Kerstman en zijn rendieren wonen heel ver in het Noorden,
in wonderlijke, magische en witbesneeuwde oorden.
De Kerstman en zijn rendieren wonen daar niet alleen,
maar met een heel speciale dino, zoals hij is er maar één…

Korte inhoud
“De Kerstmisaurus wil niets liever dan leren vliegen zodat hij met kerst de arrenslee door de lucht kan trekken. Maar vliegen is een stuk moeilijker dan hij denkt, zelfs met de hulp van de Kerstman! Op een speciale kerstavond valt hij door de schoorsteen van een jongetje dat gek is op dino’s. Samen ontdekken zij de magie van het geloven.”

Het is de Kerstmisaurus. Kijk, je ziet hem hier!
Zo magisch als de Kerstman zelf, een wonderbaarlijk dier.
De Kerstmisaurus had een droom: voorop in de Kerstmis-vlucht!
En dan cadeautjes rond gaan brengen, hoog door de winterlucht.

Mijn mening
Als je al weg bent van de Kerstmisaurus-boeken (7+), dan mag dit prentenboek niet ontbreken in je collectie!  En als je de verhalen nog niet kent, of je kind is daar nog te jong voor, dan is dit prentenboek een perfecte eerste kennismaking!

In het magische verre Noorden wonen de Kerstman, zijn elfen, zijn rendieren én een heel speciale dino: de Kerstmisaurus! Zijn grootste droom is voorop vliegen in de Kerstmis-vlucht, maar hij kan (nog) niet vliegen… Zelfs met hulp van de Kerstman wil het maar niet lukken.
Maar misschien komt het allemaal toch nog goed, als hij per ongeluk op kerstavond bij een jongetje door de schoorsteen valt, een jongetje dat gek is op dino’s en hem wil helpen!

Dit Kerstmisaurus-verhaal heeft er wat elementen van, maar is toch heel anders dan het eerste deel in de serie leesboeken met dezelfde titel. Misschien fijn om te weten!
Het grappige en superlieve verhaal in dit prentenboek is fijn op rijm, dus leest heel fijn voor en heeft een lekkere cadans. En de illustraties van Shane Devries vond ik al zo betoverend in de leesboeken, maar in dit boek zijn ze ook nog eens allemaal in kleur! Magisch mooi!  Leuk dat er ook uitklappagina’s inzitten, geeft wel wat extra’s. (Ook al vind ik dat ook wel altijd wat kwetsbaar voor vouwen…)
Een betoverend en hartverwarmend prentenboek, heerlijk om (voor) te lezen en te bewonderen. Je komt er helemaal van in kerststemming!
 Van harte aanbevolen voor onder de boom!

Het was heel stil in huis, maar niet iedereen lag te slapen,
want achter de twinkelende lichtjes zat een jongen hem aan te gapen.
Hij zag iets heel bijzonders, het leek haast wel een droom:
een levende dinosaurus vlak naast hun versierde boom!

De Kerstmisaurus (prentenboek)
ISBN 9789030508144 – Uitgeverij Billy Bones – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Illustraties: Shane Devries – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.