Horrorland: Verdronken – K.R. Alexander

Het is haar schuld.
Dit is allemaal haar schuld.
Maar dit was de laatste keer, daar zorg ik wel voor.

Korte inhoud
“Samantha en Rachel waren ooit beste vriendinnen. Wáren, want sinds ze ruzie hebben gekregen, is Samantha een vreselijke pestkop geworden. Ze gebruikt Rachel voor haar huiswerk en geeft haar overal de schuld van.
In een moment van pure woede duwt Samantha Rachel in het meer. Rachel zakt naar de bodem en komt niet meer boven… Ze moet wel dood zijn, dat kan niet anders.
Maar de volgende dag verschijnt Rachel gewoon op school alsof er niets gebeurd is… Vanaf dat moment zijn de rollen omgedraaid. Rachel is teruggekomen, en ze is uit op wraak.”

Hij is ook een beetje bang voor me.
En terecht.
Iedereen zou bang voor mij moeten zijn.

Mijn mening
Wat genoot ik van het eerste deel in de Horrorland-reeks! (Het zijn losse verhalen) Ouderwets griezelen was het. Ik had dus heel veel zin in dit tweede boek!

Samantha is een vreselijke pestkop, iedereen op school is bang voor haar. Ze heeft het vooral voorzien op Rachel, ooit haar beste vriendin. Ze geeft Rachel de schuld van alles wat er mis gaat in haar leven.
Op een dag, als Samantha een omweg naar huis neemt – alles om maar zo min mogelijk bij haar ruziënde ouders en perfecte zusje te zijn – komt ze Rachel tegen bij het meer. In een woedende bui duwt ze Rachel, die niet kan zwemmen, in het meer. En Rachel komt niet meer boven… Heeft ze haar vermoord?
Maar de volgende dag is Rachel gewoon weer op school! Alleen is er wel iets veranderd; Rachel is niet langer een hulpeloos slachtoffer, ze is uit op wraak…

Ja, dit was weer Genieten met de hoofdletter G!  De creepy omslag past perfect bij het verhaal! Het heeft echt van begin tot eind een heerlijk duister sfeertje en daarnaast heeft het vertaal ook wat aangrijpends. Eigenlijk mag je die vol woede zittende pestkop Samantha helemaal niet, maar toch kreeg ik wat sympathie voor haar gedurende het verhaal (ze heeft haar redenen, begrijpelijk en onbegrijpelijk) en op het einde helemaal…
De verandering in het gedrag van Rachel nadat ze in het meer verdronken (?) is, is lekker griezelig. De gepeste wordt de pestkop, maar wel net even met een bovennatuurlijk, huiveringwekkend tintje… Brrrr!
Ik zag allerlei creepy beelden die geschetst werden helemaal voor me tijdens het lezen. En ik heb ervan gesmuld!
Dit lekker vlotte, heerlijk spannende griezelverhaal was weer heel erg fijn! Op naar de volgende Horrorland-titel!

Hoe dan, hoe dan, hoe dan?

Dat kan Rachel niet zijn.
Ik zag haar verdrinken.
Of dat dacht ik tenminste.

Heeft ze het overleefd?

Verdronken 
ISBN 9789020623826 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

One thought on “Horrorland: Verdronken – K.R. Alexander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.