De dwalenden – Samantha Stroombergen

Ze kon zichzelf redden, dacht hij weer. Als haar geest maar sterk genoeg was, dan zou ze leven. Hij was geen moordenaar.

Korte inhoud
“Rechercheur Léon Coeur ontvangt een polaroidfoto van een doodsbang tienermeisje in een donker weiland. Op de achterkant staan coördinaten. Léon ziet direct de overeenkomsten met de omstandigheden waarin Lena Delfosse werd gevonden, de beste vriendin van zijn nichtje Hanna, die ruim tien jaar geleden werd vermoord. Als hij op de locatie arriveert, blijkt het meisje al dood te zijn. Hoewel Léon zich om gezondheidsredenen had voorgenomen het rustiger aan te doen, kan hij deze zaak onmogelijk aan iemand anders overlaten. Adam Rooijmans, Lena’s moordenaar, zit nog steeds vast in de gevangenis in Vught, dus de vraag is: wie is hem aan het kopiëren en waarom?

Voor Hanna, die haar trauma na vele moeilijke jaren eindelijk achter zich begon te laten, komt de copycatmoord als een grote klap. Voor haar eigen bestwil mag ze zich van haar baas bij de politie niet bezighouden met de zaak. Dan laat Adam Rooijmans doorschemeren dat hij bereid is te vertellen wat hij weet. Op één voorwaarde: Hanna is de enige met wie hij wil praten. En ze moet alleen zijn.”

Iemand haalde een grap met hem uit. Een misselijkmakende, misplaatste grap. Het was onmogelijk dat dit meisje echt… Dat ze écht voor haar leven vocht, net als een ander tienermeisje tien jaar geleden op precies diezelfde manier had gedaan… Toch?

Mijn mening
De vorige twee boeken in deze serie met rechercheur Léon Coeur en zijn nichtje Hanna in de hoofdrol smaakten naar meer, dit derde (en laatste? ) deel was ook weer heel fijn!!

Rechercheur Léon Coeur zou het om gezondheidsredenen eigenlijk rustiger aan moeten doen, maar dan krijgt hij een foto met coördinaten in de brievenbus van een doodsbang tienermeisje in een weiland. Het ziet er verdacht hetzelfde uit als de zaak van tien jaar geleden, waarbij de beste vriendin van zijn nichtje Hanna om het leven kwam…
Eenmaal bij het weiland aangekomen blijkt dat het meisje al niet meer leeft. Wie heeft haar dit aangedaan? De dader van toen, Adam Rooijmans, zit nog steeds in de gevangenis. En waarom kreeg Léon de foto? Wat wil de dader voor boodschap overbrengen met deze copycat-daad?
Hanna had de dood van haar vriendin net redelijk verwerkt en haar leven weer opgepakt, en nu wordt alles weer opgerakeld. Ze zal de confrontatie met het verleden aan moeten gaan, want Rooijmans wil met haar praten. Alleen met haar…

Ik werd van begin tot eind gegrepen door dit zeer meeslepende verhaal! 
De moordzaak is natuurlijk super spannend, want: Wie zit erachter? Heeft de dader van toen ermee te maken? Wat is de boodschap? Wie zal de volgende zijn? Etc… Je zit met enorm veel vragen, net als de hoofdpersonen! En daarnaast heb je ook nog te maken met de privélevens van Hanna en Léon, met de nodige strubbelingen die ze hebben. Door de moordzaak, maar zeker ook op andere vlakken. Het maakt de personages levensecht en sympathiek, ik leefde ontzettend met ze mee.
Ook krijg je af en toe een kijkje in het zieke hoofd van Rooijmans – die een creepy spelletje speelt met Hanna – en zijn nogal bizarre kijk op het leven, wat ook weer te maken heeft met de beweging – eerder een soort sekte – waar ze tijdens het moordonderzoek op stuiten. Een hoop spannende elementen dus! En alles hangt uiteraard samen en komt mooi samen op het eind. En wat voor een einde is dat… OEFFFFFFF… (ik zeg niks! )
Super spannend, super boeiend, super meeslepend en super aangrijpend… Heerlijk! Ik heb echt gesmuld van deze thriller.

Ze was het aan Lena verschuldigd dit tot op de bodem uit te zoeken. Als ze een volgend slachtoffer kon redden, dan zou ze dat doen, wat het haar ook zou kosten.

De dwalenden
ISBN 9789022591543 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Deel 3 in de Léon Coeur-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.