Café De laatste druppel – Nicki Thornton

‘Let op mijn woorden. Mirthe Roest is getroffen door kwaadaardige magie…’ 

(Let op! Kan spoilers bevatten als je de vorige delen nog moet lezen!)
Korte inhoud

“Eindelijk bereikt Sep de magische stad. Hij hoopt er zijn toverkunsten te verbeteren, want die pakken tot nu toe rampzalig uit. Maar al snel ontdekt Sep dat dit een heel slecht moment is; er is een tovenaar levensgevaarlijk bedreigd. Is het een ongeluk, een uit de hand gelopen grap, of heeft iemand duistere bedoelingen? Sep moet al zijn denk- en toverkracht inschakelen om de waarheid te achterhalen.”

Had iemand dat flesje misschien gestolen en daar neergelegd om hem verdacht te maken?

Mijn mening
De vorige twee Sep Seti-Mysteries vond ik heerlijk! Was dit derde deel net zo spannend?

Sep Seti en zijn pratende kat Nachtschaduw zijn in Egriaheim, waar Sep in de leer mag bij een ‘magister’: een leermeester in de magie. Dat heeft hij ook wel nodig, want met zijn magie wil het maar niet lukken. Zal hij ooit slagen voor de Proeve?
Een heel groot succes blijkt het niet te zijn, zijn magister Immer de Jonge is meer weg dan dat ze hem wat bijbrengt; hij moet vooral samen met Jolijn – haar andere leerling, die niet blij is met Seps komst – haar winkeltje bestieren. Hoe moet hij zo ooit magie onder de knie krijgen?
Én er wordt een leerling aangevallen in het dorpje. Is het een grap van een medeleerling? Of zijn er echt duistere bedoelingen? Speurneus Sep kan het niet laten om zelf op onderzoek uit te gaan, niet zonder gevaar voor eigen leven…

Ik moet meteen eerlijk zeggen dat ik dit derde deel een beetje vond tegenvallen… Ik had wat moeite in het verhaal te komen en moeite mijn aandacht er vervolgens bij te houden in het begin. Nou ligt dat deels aan mijn chronische leesdip, maar ook deels aan het verhaal, al kan ik niet precies de vinger leggen op wat er aan de hand was… Het verhaal verliep me denk ik een beetje te chaotisch en er was nogal veel tegelijk aan de hand. Wel was het leuk om de oude bekenden weer tegen te komen, want Sep staat er gelukkig niet alleen voor (al had ik ook wel weer wat meer Inspecteur Tingieter willen meemaken).
Ik vond het pas wat later in het verhaal lekker spannend worden en toen kwam ik er ook beter in. En toen ik er echt in zat, was het boek ook niet meer weg te leggen, het verhaal super boeiend en het einde zó prikkelend dat ik gelukkig wél weer uitzie naar een volgend deel! Hopelijk ga ik daar weer ouderwets van genieten t.z.t.!

‘Je hebt gelijk: de leerlingen zijn verwikkeld in een hoop ellende waarvan de wortels diep in de magische wereld liggen.’ 

Café De laatste druppel
ISBN 9789026154669 – Uitgeverij De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: mei 2021 – Vertaald door: Sandra C. Hessels – Deel 3 in de Sep Seti-serie – Leeftijd: 9+

One thought on “Café De laatste druppel – Nicki Thornton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.