Mia en de therapiehond – Lisa Papp

“Je gaat het vast heel goed doen,'” zeg ik tegen Sam.
“Jij wordt de beste therapiehond ooit.” 

Korte inhoud
“Mia’s hondje Sam mag proberen therapiehond te worden. Samen oefenen ze druk voor zijn examens. Als ze in het verzorgingshuis komen om een examen af te leggen, zien ze in een hoek een man zitten die nooit lacht. Zal het Sam en Mia lukken om een glimlach op zijn gezicht te toveren? En lukt het Sam om therapiehond te worden?”

Sam gaat niet naar een school voor zijn examen.
In plaats daarvan rijden we naar een plek waar oude
mensen wonen en verzorgd worden.

Mijn mening
Na Mia en de bibliotheekhond en Mia en de asielhond is er nu Mia en de therapiehond, weer zo’n lief prentenboek over een meisje met een groot hart en haar lieve hond.  (deze prentenboeken zijn prima los te lezen, maar gewoon allemaal lezen is natuurlijk leuker!)

Mia’s hond Sam mag examen doen om therapiehond te worden. Ze moet met hem drie keer langs bij het verzorgingshuis om allerlei tests te doen. Ze hebben al flink geoefend samen, maar toch vindt Mia het superspannend!
Zal Sam alle tests goed doorstaan? En kunnen ze een manier bedenken om de sombere meneer Wilson op te vrolijken?

Ik kreeg bij de vorige twee boeken tijdens het lezen een brok in mijn keel, en jawel hoor: dit verhaal kreeg het ook weer voor elkaar!
In het eerste deel kreeg Mia zelf te maken met een therapiehond, asielhond Bonnie, bij wie ze het zelfvertrouwen kreeg om (voor) te lezen met haar dyslexie, in het tweede deel adopteerde ze een pup van Bonnie, de kleine Sam, en spoorde ze mensen aan om ook een asielhond een thuis te geven, in dit derde deel is Sam 1 jaar en mag hij therapiehond worden.
Dit vertederende verhaal laat zien wat een hond kan betekenen voor mensen en hoe ze een glimlach op ieders gezicht kunnen toveren. Uiteindelijk lukt het uiteraard bij meneer Wilson ook, maar eerst moeten Mia en Sam geduld hebben en de juiste manier vinden om toenadering te zoeken tot de eenzame en sombere man. Heel erg mooi en ontroerend! Ook de liefdevolle band tussen Mia en haar hond! En erg leuk om Sams moeder Bonnie ook weer terug te zien in dit boek.
Weer een hartverwarmend prentenboek dus! Vol met kleurrijke maar zachte, onwijs prachtige illustraties waarin Mia en Sam tot leven komen en waar ik helemaal verliefd op ben.  Op naar meer Mia en Sam avonturen?

“Dit is Sam,” zeg ik met mijn zachtste stem.
“Hij oefent voor therapiehond. Wilt u hem aaien?”
Meneer Wilson zegt niks.
Misschien hoort hij me niet.

Mia en de therapiehond
ISBN 9789051168440 – Uitgever: De Vier Windstreken – 40 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Vertaald door: Merel de Vink – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.