Mijn Top 3 van augustus


Mijn Top 3 van augustus 
In augustus las ik 12 boeken en dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Zullen we dat lijstje maken?’ zeg ik.
‘Welk lijstje?’ zegt Mimi.
‘Van de dingen die je wilt onthouden.’
Ze kijkt me met een lege blik aan.
‘Waar we het over hadden,’ zeg ik. ‘zodat je niks meer vergeet.’ 

Het verloren meisje – S.E. Durrant
Ik heb echt van begin tot eind genoten van dit mooie, lieve, grappige en ontroerende verhaal over een dementerende oma en een zoektocht naar een verloren meisje! Een boek met een serieus en realistisch onderwerp, maar het verhaal wordt nergens te zwaar. Heel mooi gedaan!

Ik tuur naar de horizon. Het broze licht heeft nog nooit zo ver weg geleken, zo onbereikbaar. Maar terwijl ik ademhaal, voel ik hoe de golven kalm aanzwellen en een diepere kracht in mij laten stromen.

Ik ben een eiland – Tamsin Calidas
Dit verhaal over eenzaamheid en vechten om te overleven is rauw en pijnlijk, intens en puur. Onwijs indrukwekkend! Ik kon gewoon niet stoppen met lezen, Tamsin had me zo in haar greep, me losmaken was echt heel moeilijk. Heel bijzonder.

Er zijn drie regels waaraan jullie je hier moeten houden. Eén: laat nooit je raam openstaan als het donker is, ook niet bij warm weer. Twee: geen poppen in huis. En drie: ga nooit, maar dan ook echt nooit naar het huis in het bos. Daar woont Beryl.’ 

Horrorland: Het poppenhuis – K.R. Alexander
Ik heb tijdens het lezen echt ouderwets zitten griezelen – en dat krijgt een boek niet gauw meer voor elkaar tegenwoordig – en weet weer hoe heerlijk het is om dit soort (jeugd)verhalen te lezen! Ik verlang nu al naar de volgende Horrorland-boeken in deze reeks!

Klik op de titels om bij mijn recensies terecht te komen en alles te lezen over deze toppers! 
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.