Blogtour: Help! Het spookt hier! – Inge Bergh & Richard Verschraagen

‘Adembenemende nachten op een moordlocatie. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Vol pension.’ 

Korte inhoud
“Theresa vertrekt, zeer tegen haar zin, met haar ouders op vakantie. Maar nog voor ze op hun bestemming aankomen, loopt het helemaal fout. Noodgedwongen moeten ze op zoek naar een hotel voor de nacht. Dat vinden ze in een oud kasteel met een bloederige voorgeschiedenis. Theresa voelt al gauw dat er iets niet pluis is. Je zou voor minder geen oog dichtdoen …”

Bijna slaak ik een gil van schrik, maar ik kan nog net op tijd mijn hand voor mijn mond slaan. Het bloed stolt in mijn aderen.

Mijn mening
De korte inhoud van dit kinderboek sprak me meteen aan! Ik hou wel van een lekker spookverhaal.

Theresa is met haar ouders op weg naar hun vakantiebestemming. Onderweg gaat er iets flink mis en ze moeten overnachten in een hotel. Haar ouders besluiten te gaan voor Kasteel Uyllenbosch voor een ‘adembenemende nacht op een moordlocatie’… Het kasteel ziet er niet alleen heel onheilspellend uit, het heeft ook nog eens een geheimzinnige en bloederige geschiedenis. Zou er iets van slapen komen in dat spookkasteel?

Het verhaal begint al meteen lekker grappig met Theresa ‘Trees’ die zich (met reden ) doodschaamt voor haar ouders. Dan moet ze al met ze op vakantie in hun krot van een auto, gaat er ook nog eens iets mis onderweg! En dan dat kasteel! Theresa heeft een hele levendige fantasie en ziet overal spoken (die aardige gastvrouw is vast een gemene heks!). Of is het haar fantasie helemaal niet?
Dit is echt een heerlijk humoristisch en lekker spannend spookverhaal! En het heeft ook nog eens een heel erg leuke en verrassende twist! Ik heb gesmuld van het verhaal en de illustraties die het geheel nog meer tot leven brengen. Ik ga Remy (10) dit boek zeker aanraden, want het is zo superleuk, het kan niet anders dat hij er ook van zal genieten!

‘Ik hou van je,’ fluistert ma.
‘Ik meer van jou,’ knort pa, waarna hij ma lang en uitgebreid kust.
OMG! Zo gênant.

Blogtour
Mijn recensie is de aftrap van de blogtour rond Help! Het spookt hier!, hieronder zie je alle deelnemers op een rijtje:


Help! Het spookt hier! 
ISBN 9789462915701 – Uitgever: De Eenhoorn – 72 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Illustraties: Richard Verschraagen – Deel in de Help!-reeks – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.